Dit zijn de vulkanische schatten van Centraal-Amerika

Zegt de Ring van Vuur je iets? Maar liefst 452 vulkanen vormen een 40.000 km lange strook rondom de Grote Oceaan. De Ring loopt van Nieuw-Zeeland tot Zuid-Amerika door Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador en Guatemala. Laat je verrassen door het afwisselende vulkanische landschap van Centraal-Amerika en de talloze sporten die je op en rondom de vulkanen kunt beoefenen. Als avontuurlijke toerist kun je hier je hart ophalen.

Barú in Panama

Het is de hoogste berg van Panama. Tijdens de klim moet je zo nu en dan het zweet van je voorhoofd vegen, maar het uitzicht is een ware beloning. Wanneer je uitkijkt boven het wolkendek ervaar je even een top of the world gevoel. Geluksvogels zien unieke vergezichten over de Grote Oceaan én de Caraïbische zee. Het is een aanrader om rond middernacht te beginnen aan de klim. Op de top is het puur genieten wanneer het eerste streepje van de zon boven de wolken uitsteekt en de lucht zich vult met de oranje roze gloed.

 

 

Acatenango in Guatemala

Beleef het meest spectaculaire uitzicht van heel Guatemala bovenop de Acatenango vulkaan. Op een heldere dag kijk je uit op de Agua vulkaan, de Pacifische kust én Lake Atitlán. Acatenango is verbonden met Fuego, een van Guatemala’s meest actieve vulkanen, die in 2018 zijn laatste uitbarsting had. Tijdens het beklimmen van Acatenango neem je het ritme aan van het ‘gebrul’ van Fuego. De tocht naar boven laat je hartslag gegarandeerd stijgen.

 

 

Cerro Negro in Nicaragua

Het is met slechts 160 jaar de jongste vulkaan in Centraal-Amerika en tegelijkertijd de meest actieve in de regio. Cerro Negro reikt maar 728 meter boven de zeespiegel, maar toch is de hike door het askleurige zand richting de top vrij pittig. Eenmaal boven heb je de ultieme kans om in drie minuten weer aan de voet van de vulkaan te staan. Ooit gehoord van vulkaanboarding? In hoog tempo surf je over de ‘zwarte lava’ van Cerro Negro naar beneden.

Rincón de la Vieja in Costa Rica

De vulkaan ‘Rincón de la Vieja’ heeft zijn naam te danken aan de legende van prinses Curubanda. Nadat haar grote liefde in de krater van de vulkaan werd gegooid is ze gevlucht naar de flank van de vulkaan en heeft ze haar jaren versleten als medicijnvrouw. Men verwees naar het huis als ‘de hoek van de oude vrouw’ wat Rincón de la Vieja betekent. Tot op de dag van vandaag is de vulkaan actief. De negen kraters zijn omgeven door weelderige bossen, borrelende modderpoelen en helder blauwe watervallen waaronder je prima kunt zwemmen.

Santa Ana & Lake Coatepeque in El Salvador

Je bent letterlijk in de wolken op de kraterrand van de hoogste vulkaan in El Salvador. Aan de top van Santa Ana, zo’n 2000 meter boven de zeespiegel, kijk je neer op een smaragdgroene lagune. Tevens word je een prachtig panoramisch uitzicht geboden over Lake Coatepeque. Deze grote komvormige met water gevulde krater is 115 meter diep en perfect voor een verkoelende duik. Al zeilend of kanoënd kun je het mysterieuze water bewonderen dat eens in de zoveel tijd van kleur verandert naar helder turquoise.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.