Bonnefanten zit niet stil tijdens verlengde lockdown

Het Bonnefanten blijft nog steeds gesloten tot 2 maart. Ondertussen staan we te popelen om onze deuren weer te mogen openen. En dat is niet zonder reden! Achter de schermen werken wij vol optimisme en enthousiasme door aan de inrichting van een aantal langverwachte tentoonstellingen. Zodra we weer publiek mogen ontvangen staat er een aantal nieuwe presentaties voor jullie klaar. Maar nog even geduld!

Bonnefantenmuseum Maastricht

Bonnefantenmuseum Maastricht

Engelenkeel

Als eerste Engelenkeel, een solotentoonstelling van Berlinde De Bruyckere (1964, Gent). Met werk vanaf 2014 tot heden, toont deze presentatie het oeuvre van deze internationale topkunstenaar in al zijn glorie. Net als Manders omarmt De Bruyckere de traditie van het verhalende en spirituele van de Zuidelijke Nederlanden. In haar nieuwste, nog nooit getoonde werken, draait alles om de figuur van de engel. Ze zagen het licht tijdens de coronacrisis en zijn er direct door geïnspireerd; deze engelen zijn zowel huiveringwekkend als een belofte van redding en troost.

 

 

Tegelijkertijd met Engelenkeel van De Bruyckere gaat The Studio #4 van start. Een nieuwe studiopresentatie, deze keer ingevuld door Floor Martens (1998). Martens onderzoekt in haar kleinschalige solopresentatie de lichamelijke en veranderende kernmerken van transformatieprocessen, van zowel mens als dier als omgeving. En waarbij ze grote vraagstukken combineert met intieme persoonlijke uitingen, die ze in een aansprekende beeldentaal aan de orde stelt.

 

 

Floor Martens is de tweede ontvanger van het Limburg Beeldende Kunst Stipendium, een beurs ingesteld door de Provincie Limburg. Het stipendium wil het werk van jonge Limburgse kunstenaars stimuleren en onder de aandacht brengen van een groter publiek.

Daarnaast is de nieuwe Zilverkamer, Zilver met Schwung, eindelijk te zien. Het vermaarde zestiende- en zeventiende-eeuwse Maastrichts zilver schittert zoals nooit tevoren in een speciaal ingerichte schatkamer. Totdat het Bonnefanten weer open is kan de bezoeker ondertussen naar hartenlust online shoppen in de museumshop – ons nieuwe collectieboek Ooggetuigen is een aanrader! – of zich laten inspireren en zelf creatief aan de slag door het museum in huis te halen. Een museumbezoek is alleen mogelijk door van tevoren via onze website online een tijdslot en ticket te reserveren voor de gewenste dag. Dat gaat eenvoudig en snel op de site.

 

 

 

 

 

Comments are closed.