Duurzame recreatiewoningen nabij Weerribben-Wieden

Landal GreenParks breidt opnieuw uit met een luxueuze vakantie-bestemming, Landal Waterresort Blocksyl, gelegen in de Kop van Overijssel, dichtbij Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het nieuwe vakantiepark ligt aan het water tussen het pittoreske Blokzijl en het bekende plaatsje Giethoorn.

Hier worden ca. 109 duurzame en energiezuinige recreatiewoningen gebouwd op ruime percelen met uitzicht over het water. De eerste 39 recreatiewoningen worden nu te koop aangeboden aan particuliere beleggers. De woningen worden ontwikkeld en beheerd door Recreatieonderneming De Kalkoven, gebouwd door bouwonderneming Veeneman en na oplevering verhuurd door Landal GreenParks. De eerste woningen komen in de loop van 2022 in de verhuur.

Kop van Overijssel

Landal Waterresort Blocksyl ligt in de Kop van Overijssel, tussen het pittoreske plaatsje Blokzijl (750 meter lopen, 350 meter varen) en de toeristische trekpleister Giethoorn. Vogelrijke oevers, fraaie vaarroutes, idyllische vissersstadjes en eindeloze vergezichten. Hier ligt ook Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa, dat te voet, per fiets of varend verkend kan worden. Het resort heeft een kleinschalig karakter en is ruim opgezet. Groen en duurzaamheid staan centraal: het resort grenst aan een Natura2000-gebied en zal vanaf de opening gecertificeerd zijn met een Green Key, hét duurzaamheidskeurmerk voor de vrijetijdsindustrie.

 

 

Passend in uitbreidingsambitie

“Met het stijlvolle Landal Waterresort Blocksyl voegen we een topproduct toe op een bijzonder mooie locatie nabij Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het park past perfect in onze ambitie om selectief te groeien met nieuwe kwalitatief hoogwaardige parken dichtbij mooie natuur,” aldus Dirk Anbeek, algemeen directeur van Landal GreenParks. “Ook in 2021 breiden we de keuzemogelijkheden voor onze gasten verder uit met nieuwe mooie bestemmingen dichtbij. De trend dat veel Nederlanders nu het liefst in eigen land blijven, op locaties met natuur, rust en ruimte houdt de komende jaren zeker aan en we zien in Nederland nog voldoende ruimte voor groei in dit segment.” Met de aankondiging van de uitbreiding met Landal Waterresort Blocksyl zet Landal GreenParks de vorig jaar ingezette expansie met 17 nieuwe bestemmingen voort.

Duurzame investering

De broers Jan en Gerard Veeneman vormen de directie van recreatieonderneming De Kalkoven: “We zijn er trots op om voor dit mooie project te kunnen samenwerken met een solide partner als Landal GreenParks, die als internationale verhuurder haar naam verbindt aan dit project. Landal Waterresort Blocksyl is een waardevaste en duurzame investering. Met elkaar gaan wij ervoor zorgen dat het de toekomstige woningbezitter én de gasten op het park aan niets zal ontbreken.”

 

 

De recreatiewoningen zijn beschikbaar in diverse 2-, 4- en 6-persoonstypen in verschillende uitvoeringen. Door de kwalitatief hoogwaardige materialen en energiezuinige keuzes zijn de woningen toekomstbestendig gebouwd; opgetrokken uit kalkzandsteen, gasloos (elektrische combi-airco-verwarmingsinstallatie), voorzien van minimaal vijf zonnepanelen en energiezuinig. De woningen kunnen worden uitgebreid met o.a. extra zonnepanelen, laadpaal of een wellnessruimte. Elke woning heeft een fantastisch uitzicht over het water. Een groot deel van de kavels heeft bovendien direct toegang tot het Noorderdiep, de vaarverbinding tussen Blokzijl en het Giethoornsche Meer. Op en bij het park zijn faciliteiten zoals een ontvangstreceptie, openlucht zwembad, fietsverhuur, bootverhuur en speeltuin beschikbaar.

De woningen worden te koop aangeboden via Residentia Projectmakelaars en Landal Makelaardij
vanaf 262.500 euro.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.