88% van Nederlandse reizigers wil op vakantie zodra dit mag van de overheid

Ondanks de huidige ontwikkelingen rondom corona willen Nederlandse reizigers wél graag op vakantie zodra er mogelijkheden zijn. Uit onderzoek van dé VakantieDiscounter onder 1.324 ondervraagden blijkt dat 88% graag op vakantie wil zodra de situatie dit toelaat.

Vakantieplannen gemaakt

Van alle ondervraagden heeft 23% al vakantieplannen gemaakt voor dit jaar. Slechts 2% zegt geen vakantieplannen te maken. Of mensen daadwerkelijk een vakantie zullen boeken, zal in de meeste gevallen (87%) afhangen van de reisadviezen van de Nederlandse overheid; zodra deze versoepelen wil men graag op vakantie.

 

Lees ook dit artikel: Als de hond mee op vakantie gaat

 

“We merken dat Nederlanders graag nadenken over hun volgende vakantie en dat de behoefte om op reis te gaan ook echt aanwezig is”, licht Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter toe. “Men kijkt meteen naar de mogelijkheden zodra er enige ruimte is om te reizen. Dit zagen we bijvoorbeeld toen we nog naar de Caribische eilanden mochten reizen. Nederlanders zijn dus zeker bezig met reizen, maar men boekt past zodra de overheid aangeeft dat reizen weer mag.”

 

 

Het populairste vervoersmiddel blijft het vliegtuig. Voorheen ging 85% op vakantie met het vliegtuig, nu zegt 79% van de respondenten het vliegtuig te nemen. Van de mensen die op vakantie willen gaan, zegt 71% een vakantie binnen Europa te willen boeken.

 

 

 

 

 

Comments are closed.