Valentijnsdag en het eiland Ierland

Veel geliefden zullen dit jaar de knuffels en kusjes moeten overslaan en hun toevlucht zoeken in Zoom-dates en virtuele diners. Maar maak je geen zorgen, Valentijnsdag-inspiratie voor toekomstige romantische vieringen is nog steeds te vinden in Ierland.

Cliffs of Moher, Ierland

Cliffs of Moher, Ierland

Of het nu gaat om een aanzoek doen op de Giant’s Causeway, ‘ik hou van je’ zeggen aan de rand van de wereld bij de Cliffs of Moher, overnachten in een sprookjeskasteel, Kate en Leo nadoen in Titanic in Belfast of nadenken over de mijmeringen van een land van dichters, heiligen en geleerden. Romantiek is overal te vinden op het eiland Ierland.

Dublin: Home of romance

St Valentine zelf is te vinden in Ierland! Lang geleden, in het jaar 270, werden de overblijfselen van Sint Valentijn doorgegeven als een geschenk van de paus aan een Ierse priester John Spratt. Hij bracht de overblijfselen van Rome naar Ierland en tot op de dag van vandaag zijn ze te vinden in de Whitefriar Street Church in Dublin. Hier is het heiligdom voor Sint Valentijn te vinden, wat bezoekt wordt door stellen van over heel de wereld. In de buurt is de mooie ‘Love Lane’ in Temple Bar de perfecte volgende halte tijdens een romantisch dagje uit.

 

 

Zelfs als het dit jaar niet mogelijk is Valentijnsdag in Dublin te vieren, kun je de traditie navolgen van verliefden die liefde zoeken of genezen van liefdesverdriet en alvast iets schrijven aan St Valentine. Mensen hebben in de Whitefair Street Church tienduizenden liefdesverhalen in het bezoekersboek geschreven, waardoor Dublin de thuisbasis is van ‘s werelds grootste verzameling liefdesbrieven aan Sint-Valentijn.

Love Lane, Temple Bar

Love Lane, Temple Bar

De Claddagh-ring

Laat je inspireren door een ander typisch Iers symbool van liefde en vriendschap: de beroemde Claddagh-ring. De ring, waarin twee handen een hart vasthouden dat een kroon draagt, is afkomstig uit Claddagh, een oud vissersdorpje aan de oevers van Galway Bay in het ruige westen van Ierland. Er is geen groter gebaar voor degene van wie je houdt dan het delen van dit symbool van eeuwige liefde.

 

 

Droom huwelijksreis

Een landschap dat spectaculair gevormd is door de natuur. Een kustlijn die door golven werd gecreëerd. Een schat aan inspirerende plekken om te verblijven – Ierland maakt huwelijksreizen hemels. Van geluksmomentjes langs de kust en verrassende wandelingen door verbazingwekkende landschappen tot luxe landhuizen en romantische overnachtingen aan een meer. De keuze voor een huwelijksreis is eindeloos.

Black Head Lighthouse, County Antrim

8 manieren om verliefd te worden in Ierland

Bekijk deze video over Happy Valentine’s Day from Ireland voor nog meer inspiratie.

 

 

 

 

 

Comments are closed.