Chef Ahmet Dede beloond met Michelin ster

Bijna een jaar geleden kookte de chef Ahmet Dede nog de sterren van de hemel bij het Ierland pop-up restaurant in Amsterdam, nu is de chefkok door Michelin beloond met een ster voor zijn gloednieuwe restaurant Dede in Baltimore, Ierland. Restaurant Dede is in het voorjaar van 2020 geopend in de Ierse regio West Cork, waar de chef eerder al een ster verdiende in restaurant Mews.

Daarvoor werkte hij onder meer in Nederland en kookte Ahmet Dede bij &Moshik in Amsterdam en in De Librije van Jonnie Boer in Zwolle. Ierland telt na de nieuwe toekenningen door Michelin 21 sterrenrestaurants.

Speciaal menu

In februari 2020 creëerde Dede een speciaal menu voor ‘Taste of Ireland’ dat hij samen met goede vriendin Yvette van Boven, schrijfster over de Ierse keuken en Nederlandse kok, heeft samengesteld. Het Ierland pop-up restaurant was twee avonden geopend en volledig uitverkocht.

 

 

Dankbaar en trots. De oorspronkelijk uit Turkije afkomstige Dede is ongelooflijk blij met de erkenning van Michelin. ‘Ik ben super trots, dankbaar en vereerd, het maakt me blij in deze moeilijke tijden. Zonder de steun van de mensen van West-Cork en mijn zakenpartner Maria Archer was het echt niet mogelijk geweest.’

 

 

De county Cork in zuidwest Ierland staat bekend als dè culinaire regio en telt diverse onderscheiden restaurants. Dit is de streek voor iedereen die houdt van lekker eten. Je vindt er niet alleen geweldige restaurants maar ook talrijke markten en foodfestivals.

Een absolute ‘must see’ voor iedereen die houdt van lekker eten is de English Market, vaak omschreven als de beste overdekte markt in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Dit is het hart van de culinaire scene in Cork, in 55 kramen vind je veel lokale producten waaronder fruit, groenten, regionale specialiteiten en natuurlijk vis, schaal en schelpdieren.

 

 

 

 

 

Comments are closed.