Jamaica verhoogt de COVID-19-testcapaciteit

Minister van Toerisme Edmund Bartlett heeft aangekondigd dat Jamaica zijn COVID-19-testinfrastructuur heeft uitgebreid om te voldoen aan de groeiende vraag, die wordt aangedreven door nieuwe reismaatregelen in de belangrijkste toeristische markten.

Montego Bay Airport

Montego Bay Airport

Meer dan klaar

“Jamaica is nu meer dan klaar”, zei minister Bartlett. “We hebben een infrastructuur ontwikkeld die ons in staat stelt om de benodigde capaciteit van testapparatuur veilig te stellen en tegelijkertijd de testmethoden mogelijk te maken die zijn goedgekeurd door de relevante autoriteiten. Op deze wijze hebben alle bezoekers die naar Jamaica reizen toegang tot goedgekeurde testprocedures zodat zij kunnen voldoen aan de vereisten van hun respectieve landen om terug te keren.”

 

 

Deze stap volgt op recente maatregelen van de regeringen van de VS, Canada en verschillende Europese landen die eisen, dat alle terugkerende passagiers negatieve testresultaten tonen, om de toegang te vergemakkelijken of om zelfquarantaine te voorkomen. De minister benadrukte dat de verbeteringen aan het testsysteem worden aangestuurd door een speciale taskforce, die hij onlangs heeft aangesteld. Deze werkgroep heeft zich ook ingezet om het immigratieproces voor bezoekers te vereenvoudigen.

 

 

“De taskforce heeft veel werk verzet. Dit omvat onder meer het nemen van stappen om de capaciteit te bepalen die nodig is om alle bezoekers, die naar hun land terugkeren, te testen. Ik ben verheugd te kunnen zeggen dat dit werk is voltooid. We kunnen positief melden dat de alle laboratoria geaccrediteerd en met alle middelen uitgerust zijn ”, aldus minister Bartlett.

Bob Marley-zegels

De nieuwe taskforce werkt samen met het ministerie van Volksgezondheid en Welzijn en toeristische partners, zowel in de publieke als in de private sector. Bezoekers worden aangemoedigd om de volgende link op de Jamaica Tourist Board-website (https://www.visitjamaica.com/travelauthorization/testing-labs/ ) te bezoeken voor informatie over testprocedures.

Ook zijn er testfaciliteiten in alle grotere hotels van het land. Daarnaast zijn er maatregelen genomen om het vervoer van bezoekers naar het dichtstbijzijnde testcentrum te vergemakkelijken als dit ter plaatse niet beschikbaar is. Bezoekers hebben ook de mogelijkheid om voor de tests te betalen voordat ze bij de faciliteiten aankomen. De minister gaf ook aan dat bezoekers die positief testen voordat ze vertrekken, ter plaatse worden ondersteund.

“Wij hebben een zorgprogramma ontwikkeld voor bezoekers die positief testen voordat zij naar huis willen terugkeren. De hotels fungeren als eerste aanspreekpunt, waarbij zij de bezoekers toestaan om gedurende de gehele periode in een aangewezen gebied van het hotel te laten verblijven, vooral als ze asymptomatisch zijn. Op deze manier wordt aan de nodige eisen worden voldaan, zodat de bezoekers snel naar huis kunnen terugkeren. ”

Boston Bay Beach

Boston Bay Beach

 

 

 

 

 

Comments are closed.