Ontdek de opnamelocaties van de Netflix hitserie Bridgerton

De Zuidengelse stad Bath speelt momenteel de hoofdrol in de nieuwe Netflix-hit Bridgerton. Het sprookjesachtige kostuumdrama vol schandaal en romantiek is gebaseerd op de bestellers van Julia Quinn, geproduceerd door Shonda Rhimes (van Grey’s Anatomy en Scandal) en wordt in Gossip Girl-stijl verteld door niemand minder dan Dame Julie Andrews. De serie speelt zich af in het Engeland van de vroege jaren 1800 en volgt de Bridgerton familie en hun leven en romances in de high society.

Leun achterover op je bank, pak de Quality Street en raak geïnspireerd door de sfeervolle, historische locaties in Bath die in de serie werden gebruikt.

Abbey Green

Verscholen achter de Roman Baths, vind je Pickled Greens, op Abbey Green. De winkel en het café werden gebruikt voor Modiste – een kledingzaak die regelmatig terugkeert in de serie. Bij het monumentale pand met de traditionele dubbele voorgevel werd zowel van binnen als van buiten gefilmd. Een ander deel van Abbey Green werd ook gebruikt om de rol van Covent Garden in Londen te vertolken.

 

 

Nr.1 Royal Crescent

De buitenkant van No.1 Royal Crescent wordt gebruikt als het huis van de familie Featherington. In het verhaal zie je hoe Lady Featherington zich bezighoudt met het vinden van geschikte echtgenoten voor haar drie dochters tijdens. Nr.1 Royal Crescent – heropening staat gepland voor april 2021 – is een museum dat is ingericht volgens de late jaren 1700. De kamers zijn voorzien van historisch meubilair en voorwerpen die laten zien hoe het leven van de bewoners van Bath was rond die tijd, zowel voor de welbemiddelde bewoners als de bedienden.

Royal Crescent en Victoria Park in Bath

Een van Bath’s meest iconische monumenten zorgt voor een indrukwekkend decor voor de serie, dat je zeker niet ontgaat als het in Bridgerton verschijnt! The Crescent – gebouwd tussen 1767 en 1775 – is gelegen rond een perfect gazon met uitzicht op het Royal Victoria Park en vormt een indrukwekkende bocht van 30 historische rijtjeshuizen.

Bath Street

Bath Street, met zijn kasseien en opvallende lijn van zuilen aan weers kanten van de straat, verschijnt in de eerste trailer voor de show en wordt gebruikt voor verschillende straatscènes. Aan het einde van Bath Street is het Cross Bath en Thermae Bath Spa. Vandaar dat dit gebied bekend staat als het Spa Kwartier, waar het water uit de bronnen opborrelt bij een temperatuur van 46 graden.

 

De leukste hotspots in Londen in een gratis reisgids

Download hem hier, alleen vandaag gratis te downloaden.

 

Doordat de straat niet gevuld is met moderne winkelborden straalt deze de sfeer van het achttiende-eeuwse Bath uit en leent zich zeker goed om te filmen!

 

 

Beauford Square en Trim Street

Beauford Square, een geliefde filmlocatie, is een pleintje van twee verdiepingen tellende huisjes gebouwd in 1730 naar een ontwerp van John Strahan. De zuidkant wordt gevormd door de oorspronkelijke voorgevel van Theatre Royal Bath en in het midden lag ooit een gemeenschappelijke tuin. Het is nu een klein rechthoekig gazon, omheind met smeedijzeren hekjes. Het interieur van een winkel in Trim Street, om de hoek van Beauford Square, komt ook voor in de serie.

Assembly Rooms

Bridgerton draait om de high-society evenementen en uitbundige bals, waar de personages dansen en socializen onder het toeziend oog van de hele stad. De Tea Room en de Ball Room van de Assembly Rooms vormen de perfecte achtergrond voor de weelderige balscènes vol glamoureuze kostuums en kapsels. De zalen, die ooit het sociale epicentrum van Bath waren, zijn nog steeds in gebruik voor evenementen en conferenties. Ze zijn open voor bezoekers als de zalen niet gebruikt worden. Groots en elegant zijn de vergaderzalen, waar je de spectaculaire, originele Whitefriars kristallen kroonluchters kunt zien.

De gildezaal

De Banqueting Room in de Guildhall werd ook gebruikt voor balscènes in de serie. Centraal gelegen is de Guildhall een elegante zaal met grote trappen en sierlijk pleisterwerk. De Banketzaal is een fraai gedecoreerde zaal met vergulde details, historische schilderijen en hoge plafonds.

Het Holburne Museum

De buitenkant van het Holburne Museum werd gebruikt voor het filmen van de entree van een van de balscènes in Bridgerton. Via de brede Great Pulteneystreet, geven de elegante gevel en de tuinen van het gebouw een indruk van zijn grootsheid en geschiedenis. Het op de monumentenlijst genoteerde gebouw werd oorspronkelijk ontworpen en gebouwd als hotel, maar is nu de thuisbasis van een verzameling decoratieve kunst.

 

 

 

 

 

Comments are closed.