Loop de Tel Aviv marathon in je eigen woonplaats

Elk jaar komen duizenden lopers van over de hele wereld naar Tel Aviv-Yafo om de Tel Aviv Samsung Marathon te lopen. Om de uitdagingen van de pandemie het hoofd te bieden, komt de marathon dit jaar naar ieders eigen woonplaats.

De Samsung Marathon 2021 in Tel Aviv, het grootste sportevenement van de staat Israël, vindt plaats in een uniek en digitaal formaat van 19-25 februari 2021. Waar je ook woont of hardloopt, je bent van harte uitgenodigd om met ons mee te doen.

All Running Together Separately

Het motto “All Running Together Separately” vormt de kern van het evenement en nodigt alle hardlopers uit – zowel amateurs als professionals – om uit te blinken en zich tegelijkertijd bij duizenden andere deelnemers over de hele wereld aan te sluiten, die allemaal een lokale parcours volgen die speciaal is ontworpen voor hem of haar door een speciale smartphone-app.

 

Lees ook dit artikel: Maak een roodtrip door Israël

 

Het evenement, een initiatief van de gemeente Tel Aviv-Yafo en geproduceerd door Kapaim, omvat de volgende afstanden: Marathon (42,195 km), halve marathon (21,1 km), 10 km. en 5 km. Deelnemers kunnen hun gekozen afstand lopen van 19 februari 05:00u tot 25 februari 20:00u (Nederlandse tijd).

 

 

Lior Shapira, voorzitter van de gemeenteraad van Tel Aviv-Yafo en hoofd sportzaken: “De Tel Aviv Marathon is de parel op de kroon van de Israëlische sportkalender en we zijn altijd trots om duizenden hardlopers van over de hele wereld te ontvangen”.

Uniek format

“We zullen dit jaar rennen in een uniek format, waardoor een brede menselijke mozaïek ontstaat van deelnemers die samen over de hele wereld deelnemen. Tot we elkaar binnenkort weer ontmoeten in het zonnige Tel Aviv-Yafo, kijken we ernaar uit om de sfeer van Tel Aviv-Yafo bij mensen thuis te brengen. Schrijf je in, trek je hardloopschoenen en marathonshirt aan en ren met ons mee in februari!”

Lopers over de hele wereld kunnen zich online inschrijven voor de reeks afstanden. Voorafgaand aan de raceweek ontvangen lopers een link om een race-app voor smartphones en deelnameaanwijzingen te downloaden. Tijdens de raceweek zelf zal de app onder andere een startlijnceremonie uitzenden, biedt het interactieve monitoring van marathonroutes en racetijden, stuurt het bemoedigende berichten en verstrekt het afspeellijsten om het lopen nog aangenamer te maken. Daarnaast is het mogelijk om foto’s die zijn gemaakt langs raceroutes te bekijken en te delen. De app zal ook een persoonlijk certificaat ontwerpen na het beëindigen van de race.

Alle deelnemers maken tijdens de raceweek verbinding met de app om een gelokaliseerde route naar keuze te lopen. Hardlooproutes mogen beginnen en eindigen naast hun huis of welke favoriete hardlooplocatie de deelnemers ook hebben. Voorafgaand aan de marathon kunnen volledige racekits worden besteld die tegen een extra vergoeding ook naar het buitenland worden gestuurd. Kits bevatten: een tas met trekkoord, een officieel marathon-hardloopshirt, een persoonlijk deelnemersnummer, een medaille, een “finisher” -sticker en diverse cadeaus.

Tel Aviv Samsung Marathon is ook verheugd om de uitdaging van dit jaar aan te kondigen – VOETEN IN HET BUITENLAND, HART IN TEL AVIV – die kansen biedt op het winnen van een gratis vlucht en deelname aan de Tel Aviv 2022-marathon! Om kans te maken op de overwinning, hoeven deelnemers simpelweg het officiële marathonloper-tenue te bestellen, hun marathonshirt te dragen en ons een video of foto te sturen terwijl ze op de racedag door hun woonplaats sprinten.

In februari 2020 namen meer dan 40.000 hardlopers deel aan de Tel Aviv Samsung Marathon, waaronder veel deelnemers van over de hele wereld. De marathon, erkend als een van ‘s werelds beste winterraces vanwege het warme klimaat het hele jaar door, zag de deelnemers genieten van een verbluffende 42 km. route die zich een weg baant door het kloppende hart van de stad, door Jaffa en langs de witte zandstranden van de Middellandse Zee.

De resultaten van de marathon zijn officieel en persoonlijk, maar vormen geen competitieve racetijden. Daarom worden winnaars en tweedeprijswinnaars niet bekendgemaakt. Er moet tijdens de race te allen tijde een telefoonsignaal beschikbaar zijn om de marathon-app te bedienen. De registratie is nu open – prijzen voor deelname zijn 100 Shekel (ca. € 25,-) tot 14 januari en NIS 120 (ca. €30,-) tot 13 februari. Sets voor hardlopers kunnen worden besteld en worden wereldwijd verzonden voor een extra NIS 135 (ca. €35,-).

 

 

 

 

 

Comments are closed.