Dominicaanse Republiek verlengt gratis medische verzekering

Het ministerie van toerisme van de Dominicaanse Republiek (MITUR) bevestigt de verlenging van de kosteloze verzekering voor medische bijstand tot 30 april 2021. Deze verzekering wordt gratis aangeboden aan alle toeristen die het land per vliegtuig inkomen en in een hotel verblijven. Oorspronkelijk was deze verzekering geldig tot 1 januari 2021. Ze treedt in werking vanaf het ogenblik van de registratie in het hotel en dekt alle vormen van medische urgenties, met inbegrip van deze die door een eventuele besmetting met COVID-19 zouden veroorzaakt zijn.

Zee bij de Dominicaanse Republiek

Gratis medische bijstand

De Dominicaanse regering heeft zich geëngageerd om onze toeristische sector op een efficiënte en veilige manier te relanceren. De gratis medische bijstand is een succes omdat het ons toelaat ons wereldwijd te positioneren als een veilige toeristische bestemming, met een gevarieerd aanbod van ervaringen, en met de garantie voor de bezoekers dat ze beschikken over een gezondheidssysteem dat voorbereid is op ieder onvoorzien voorval, en bovendien gratis », zo verklaarde David Collado, de minister van toerisme.

 

 

Het programma van gratis medische bijstand voor toeristen biedt volledige zorgverstrekking aan met een dekking voor alle medische urgenties die aan COVID-19 gerelateerd zijn, evenals voor de externe medische consultaties, de hospitalisaties en de geneesmiddelen; de verlengde verblijven omwille van medische urgenties; de zorgverlening door specialisten; de geneesmiddelen in geval van ziekenhuisopname, een grote keuze uit zorgcentra over het hele land; transport in geval van urgentie; de kosten van hospitalisatie en de kosten verbonden aan een verandering van de vlucht.

 

 

De verlenging van deze kosteloze medische dekking bevestigt het engagement van het ministerie van toerisme tegenover de toeristische sector, één van de belangrijkste motors van de Dominicaanse economie. Het betreft een belangrijke relancemaatregel om de herneming van het toerisme in 2021 te blijven aanmoedigen.

 

 

 

 

Comments are closed.