Punta Cana is meer dan zon, zee en strand

Wuivende palmbomen op witte zandstranden met op de achtergrond een azuurblauwe zee. De strandbedden nodigen uit voor een zonnige stranddag en in de verte klinkt de Caribische muziek. Contributor Linda ontwaakt in haar All Inclusive resort en de rest van haar dag staat in het teken van eten, drinken en zonnebaden.
IMG_2443-1

Denk je aan de Dominicaanse Republiek, dan denk je aan bovenstaande beschrijving. Met name Punta Cana staat bekend als een vakantieoord waar weinig te beleven valt buiten het resort. Daarnaast is het er nog eens onveilig, dus alleen zonaanbidders moeten deze kant op.

Niets is minder waar. Het is wel degelijk veilig buiten het resort, maar is er gewoonweg niets te beleven. Liefhebbers van cultuur, natuur en avontuurlijke activiteiten kunnen wel degelijk hun hart ophalen op de Dominicaanse Republiek. Punta Cana biedt namelijk zoveel meer dan zon, zee en strand.

Het binnenland van Punta Cana

Slechts dertig kilometer verderop verandert de omgeving en maken de resorts plaats voor een groene jungle, afgewisseld door koffie- en tabaksplantages. Ook Jurassic Park maakte een tussenstop op de Dominicaanse Republiek en delen van de eerste film werden hier opgenomen.

Naast de schitterende natuur is het eveneens een manier om kennis te maken met het leven van de bevolking. Bezoek de woningen waar de locals in slapen, ontdek de kleine dorpjes en ga langs bij een lokale school waar soms andere normen en waarden gelden dan wij gewend zijn.

Dominicaanse Republiek-Punta Cana-natuur-binnenland

De hoofdstad Santo Domingo

Deze hoofdstad Santo Domingo heeft een koloniaal centrum en leent zich goed voor een mooie stadswandeling langs gezellige pleinen, imposante gebouwen en lokale restaurants. Veel toeristen laten deze stad links liggen, vanwege de reistijd vanuit Punta Cana. Reken namelijk maar al gauw drie uur reistijd enkele reis.

Een dagtrip naar Santo Domingo betekent dan inderdaad een groot deel van de dag in de bus zitten. Een andere optie is om met de taxi of lokale bus te gaan en er een overnachting bij te boeken. Ontdek de stad op deze manier zowel overdag als ‘s avonds. In de avonduren zijn de meeste toeristen vertrokken en voordat je het in de gaten hebt, sta je ineens tussen dansende locals op een salsafestival.

Dominicaanse Republiek-Santo Domingo-Punta Cana-hoofdstad

Surfen bij Macao Surf Camp

Tijd voor actie. Op een half uur rijden van Punta Cana ligt het strand van Macao. Een rustgevende plek, waar zowel toeristen komen voor vertier als de locals die een dag ontspanning willen. De Dominicaanse Republiek is voor velen geen bekende surfbestemming, maar Macao is hiervoor de perfecte plek.

 

 

Na een paar dagen relaxen aan het strand is wellicht tijd voor een beetje actie. De surfinstructeurs van Macao Surf Camp weten hier wel raad mee. Na een aantal keer droog oefenen op het strand is het tijd voor het echte werk in het water. Na het inslikken van liters zeewater en talloze keren in het water te vallen, geeft het een enorme kick als het lukt om te blijven staan.

Kom uit je luie strandstoel

Wees niet bang dat er niets te doen is op de Dominicaanse Republiek. Dit is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden, maar het geeft weer dat er genoeg variatie is.

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de binnenlanden. Ben je op zoek naar cultuur en de kleurrijke kant van het land breng dan zeker een bezoek aan Santo Domingo. En de actievelingen kunnen hun energie kwijt tijdens een dag surfen.

Voor ieder wat wils, dus waar wacht je nog op?

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Dominicaanse Republiek-Punta Cana-Macao-strand-surfen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *