Parkeren Dusseldorf Airport tips

Heb je een vakantie geboekt met vertrek vanaf Dusseldorf Airport en ben je op zoek naar tips om voordelig te parkeren? Wij hebben 5 tips voor je waarmee je eenvoudig de goedkoopste parkeerplek vindt voor jouw auto.

1. Reistijd naar de luchthaven

Iedereen die in het oosten van Nederland woont weet dat de vliegvakanties vanaf Dusseldorf vaak een stuk voordeliger zijn. Zelfs met het vervoer naar Dusseldorf, gemiddeld 1,5 uur rijden, zijn de kosten voor je tripje lager dan wanneer je vanaf onze nationale luchthaven vliegt. Je rijdt ontspannen met je eigen auto naar de luchthaven, parkeert de auto op een van de parkeerplaatsen naast of rondom de luchthaven en zit voor je het weet al in het vliegtuig. Het parkeren bij Dusseldorf Airport is voordelig en zonder gedoe. Ontdek hoe.

Volg de borden naar de terminal Dusseldorf Airport

Volg de borden naar de terminal

2. Vergelijk vooraf de parkeermogelijkheden

Dusseldorf Airport, gelegen in Duitsland, ligt natuurlijk niet om de hoek. Hierdoor is het niet gek als je geen beeld hebt van de parkeermogelijkheden rondom de luchthaven. Gelukkig is alle informatie eenvoudig online te vinden. Via de officiële website van Dusseldorf Airport vindt je eenvoudig alle ‘officiële parkeermogelijkheden’ en deze kan je ook direct online reserveren.

 

 

Er zijn echter ook alternatieve mogelijkheden waar je een parkeerplaats kan boeken inclusief een shuttle- of valetservice. Deze parkeermogelijkheden zijn eenvoudig te vinden via een boekingsplatform als Vliegen en Parkeren. In beide gevallen hoef je alleen maar even je reisdata in te voeren en je kan het beschikbare parkeeraanbod vergelijken.

Officiële parkeerplaatsen

Heb je gekozen voor een officiële parkeerplaats? Volg de bewegwijzering om de juiste parkeerplaats te vinden. Met de bordjes op de parkeerplaatsen onthoud je waar jouw auto geparkeerd staat. Via de officiële website reserveer je een plek voor jouw auto. Handig is dat de website volledig in het Nederlands is. Park Vogel, de parkeerpartner van Vliegveld Dusseldorf, heeft meerdere parkeergarages:

  • P4 Dusseldorf, direct aan de terminal
  • 5 Dusseldorf, direct na P4, aan de terminal
  • P3 Dusseldorf, First Class Parkeren, voor wie nog meer luxe wil
  • ISS Dome, in 9 minuten met de shuttlebus naar de terminal
  • P23 Dusseldorf, niet overdekt parkeren en even wandelen
  • P24 Dusseldorf, niet overdekt en met de shuttle naar de terminal

Alternatieve parkeermogelijkheden

Heb je gekozen voor het parkeren Dusseldorf Airport via bijvoorbeeld Vliegen en Parkeren? Dan ontvang je na het maken van een reservering een reserveringsbevestiging per mail. Hierop vindt je alle informatie omtrent het parkeren en de benodigde contactgegevens van de gekozen parkeeraanbieder. Zo weet je dus precies waar je moet zijn, hoe het parkeren in zijn werking gaat en wie je kan contacteren wanneer dat nodig mocht zijn.

Onthoud waar je auto staat

Onthoud waar je auto staat

3. Boek ruim van tevoren

De tarieven van parkeerplaatsen bij vliegvelden zijn net als de tarieven van vliegtickets seizoengevoelig. De prijs voor een parkeerplaats kan tijdens de zomermaanden dus hoger uitvallen dan buiten het hoogseizoen. Ook het moment van boeken heeft invloed op de prijs.

 

 

Normaal gesproken worden de prijzen rondom Dusseldorf gedurende het jaar langzaam opgehoogd tot aan de zomermaanden. Dit betekent dat je voordeliger uit kan zijn door in januari alvast je parkeerplaats voor de zomervakantie te boeken, dan wanneer je tot het laatste moment wacht met boeken. Zo betaal je dus minder voor dezelfde parkeerplaats! Daarnaast kunnen er ook verschillen optreden in het parkeren inclusief reservering en het parkeren exclusief reservering. Online kunnen er deals beschikbaar zijn die niet doorgerekend worden als je je auto zonder reservering parkeert.

4. Kies je gewenste parkeerservice

Je kan je auto op verschillende manieren parkeren bij vliegveld Dusseldorf. Dit kan op loopafstand, middels een shuttleservice of middels een valetservice.

Parkeren op loopafstand

De naam spreekt in dit geval al voor zich; je parkeert je auto en kan vervolgens te voet naar de luchthaven. Deze parkeermethode kan inclusief en exclusief reservering.

Shuttle parkeren

Shuttle parkeren is een veel gebruikte parkeervorm rondom vliegvelden. In dit geval rij je naar de gekozen parkeerplaats en parkeer je je auto. Vervolgens wordt je met een shuttlebus naar Dusseldorf Airport gebracht en bij terugkomst ook weer opgehaald.

Ruime parkeervakken op Düsseldorf Flughafen

Ruime parkeervakken

Dusseldorf kent naast het gebruikelijke shuttle parkeren ook een zeer unieke shuttleservice in de vorm van de sky train. De sky train is een soort hangende metroverbinding die je van de parkeerplaats naar de luchthaven kan brengen.

Met de SkyTrain naar P4

Met de SkyTrain naar P4

Valet parkeren

Valet parkeren is een luxe en gemakkelijke parkeervorm. Je rijdt namelijk direct naar de vertrekhallen, onderweg neem je contact op met de parkeeraanbieder, en bij aankomst staat een chauffeur op je te wachten. Deze chauffeur parkeert je auto en brengt deze bij terugkomst ook weer naar de luchthaven. Let op: een reservering is verplicht bij een valetservice.

5. Parkeren zonder reservering

Tot nu toe zijn voornamelijk de parkeermogelijkheden inclusief reservering beschreven. Je kan natuurlijk ook zonder reservering parkeren. Mocht je hiervoor kiezen, houdt dan rekening met de volgende onderwerpen.

Betalen gebeurt achteraf

De Duitsers weten dat Nederlanders zuinig zijn. Je hoeft dus pas te betalen voor je parkeerplek bij het verlaten van de parkeergarage. Je bent dus niet al voor je vakantie een bedrag kwijt aan het parkeren. Het enige dat je vooraf betaalt zijn de €2,- online reserveringskosten via de website van Dusseldorf Airport. Deze geven je ook het recht om de boeking 1 keer gratis te wijzigen.

Kies je favoriete plek in de parkeergarage

Eenmaal aangekomen op de luchthaven kies je zelf de gewenste plek. Dichtbij de ingang, beneden of boven. Het maakt niet uit waar je de auto parkeert. Via de pijlen op de grond volg je de route naar de lift die je naar de SkyTrain brengt. Met deze SkyTrain, die gratis is, sta je in 5 minuten letterlijk voor de incheckbalies van Düsseldorf Flughafen.

 

Dit zijn de leukste hotspots in Düsseldorf

Download nu handige tips over Düsseldorf. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Omgekeerd betekent dit dat je na aankomst, terug van je vakantie in 5 minuten weer bij je auto bent en ontspannen naar huis kunt rijden. Bijna alsof je een butler hebt die de auto voor je parkeert en weer ophaalt. In de parkeergarages kun je gebruik maken van de gratis WiFi. Zo kun je bij vertrek nog even je boardingpass ophalen of bij aankomst direct je favoriete foto’s delen op Facebook.

Sleutelbehoud

Omdat je zelf de auto parkeert houd je ook zelf de sleutel bij je. Niemand kan dus met jouw auto rijden tijdens je vakantie. Dus geen kans op schade of kans dat iemand jouw auto zomaar verplaatst.

 

Dit zijn de leukste hotspots in Düsseldorf

Download nu handige tips over Düsseldorf. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Comments are closed.