Met deze tips rijd je straks weer veilig door Europa

Je rijdt over een weg in Italië die langs een klif gaat, je steelt een glimps van de Middellandse Zee, als je je realiseert dat de tank bijna leeg is. Wacht: wat was het nou, benzine of diesel? Had je het maar gevraagd toen je de auto had opgehaald of wanneer je de borg moest betalen bij het verhuurbedrijf van de auto. Het maken van de verkeerde keuze aan de pomp is namelijk voor je eigen kosten, de verzekering zal het niet dekken.

Dit moet je weten

Er is veel dat je moet weten voordat je achter het stuur kruipt om door Europa te rijden, bijvoorbeeld: waar wagenparken, verkeersborden en verborgen verkeerscamera’s zijn! Maar geef niet op en boek die bustour nog niet; we hebben het onderzoek gedaan om het je gemakkelijk te maken om de vrijheid van de open Europese weg te omarmen.

 

 

Verzekering, voor starters, is een belangrijk gebied van verwarring voor reizigers. Weet eerst waar je mee op stap gaat, is dat de auto? Dan kan het zijn dat je een aparte verzekering voor op reis met de auto moet afsluiten, als je huidige verzekering dit dan niet dekt. Maar ook als je op vakantie gaat met de motor en voor jongeren, de brommer! Het kan handig zijn om de juiste motorverzekering of bromfietsverzekering af te sluiten, die het reizen door het buitenland ook dekt. Neem altijd het zekere voor het onzekere als je op wielen op vakantie gaat in het buitenland!

Als je eenmaal aan het rijden bent, houd dan rekening met de regels voor waar de politie ter plekke boetes mag innen en waar bestuurders geen enkele alcoholische drank kunnen consumeren. Hopelijk is het gewoon het adembenemende landschap dat je dwingt om te stoppen, maar voor het geval dat, wees je bewust van wat je te doen staat als je je in een ongeluk bevindt.

Ongeluk gehad?

Voordat u vertrekt: Controleer travel.state.gov op rijomstandigheden op de bestemming en of de lokale wetgeving vereist dat je naast je rijbewijs ook een internationaal rijbewijs bij je draagt (voor Europeanen onder elkaar is dit meestal niet het geval).

 

 

Bij het Autoverhuurbedrijf (als je een auto huurt): Zorg ervoor dat je over een goede verzekering beschikt. In het geval van een ongeval, moet je in veel landen het volgende meehebben: waarschuwingsdriehoeken, reflecterende vesten, en een EHBO-kit. Dit alles samen met een blanco Europees ongeval rapport als de auto beschadigd raakt. Controleer of het voertuig dit allemaal heeft.

De EHBO set

Een EHBO set

Op de plaats van een ongeval: Teken niets behalve het Europees ongevallenrapport, waarmee elke bestuurder kan uitleggen wat er is gebeurd, maar geen schuld toekent. In een incident met één auto: vindt de eigenaar van een beschadigde object om een rapport in te vullen; als er niets kan worden gevonden, laat een briefje achter op de plaats delict en meld het op het dichtstbijzijnde politiebureau.

Na een ongeval: Het niet indienen van het formulier of een politierapport kan ertoe leiden dat je zelf verantwoordelijk wordt gehouden voor eventuele schade. Je dient ook onmiddellijk contact op te nemen met je verzekeraar en de instructies op te volgen om de dekking te garanderen. In het geval dat je een auto huurt: stuur het ongevalsrapport zo snel mogelijk naar het verhuurbedrijf, anders wordt je alsnog aansprakelijk gehouden.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.