Kerst- en Chanoekavieringen in Israël live bijwonen vanuit huis

Sinds afgelopen donderdag 10 december is 8 dagen lang het aansteken van de Chanoeka-kaarsen bij de Klaagmuur live uitgezonden op internet. Ook zullen kerkdiensten tijdens kerstmis vanuit de Heilig Grafkerk in Jeruzalem en de Basiliek van de Aankondiging in Nazareth via een livestream te volgen zijn.

Een jaar als nooit tevoren

Het jaar 2020 is een jaar als nooit tevoren. Het is nauwelijks mogelijk om naar het buitenland te reizen en kerst mag slechts gevierd worden met drie personen buiten het eigen huishouden om. Lichtpuntje in deze donkere dagen is dat het nu mogelijk om vanuit je huiskamer live de Heilige Kerstmis in de Heilig Grafkerk in Jeruzalem en de Basiliek van de Aankondiging in Nazareth bij te wonen. Ook zal net als in voorgaande jaren de traditie van het aansteken van Chanoeka-kaarsen bij de Klaagmuur dit jaar worden voortgezet, zij het in een aangepast formaat. Deze ceremonie zal dagelijks, gedurende de acht dagen van Chanoeka, live worden uitgezonden op internet.

 

Lees ook dit artikel: Een vrijdagavond in Jeruzalem

 

Toerisme attaché op het Israëlisch Bureau voor Toerisme, Dana Gazit: “2020 is een uitdagend jaar voor iedereen geweest, maar de feestdagen zijn een hoogtepunt van rust en bezinning voor iedereen. Het is moeilijk om iets positiefs uit de huidige Coronacrisis te halen maar de mogelijkheid om, ook al is het van ver, deel te nemen aan de gebedsdiensten die in Israël worden gehouden, is er wel één.

 

 

We bidden dat het snel voor iedereen mogelijk zal zijn om Israël, niet alleen van achter het scherm, maar ook in levende lijve te bezoeken en de unieke atmosfeer uit de eerste hand te ervaren.” De Chanoeka-ceremonies worden elke avond live uitgezonden op YouTube en de website van de Klaagmuur.

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.