Salt Lake City International Airport (SLC) opent de nieuwe luchthaven

Na 60 jaar heeft Salt Lake City International Airport een nieuwe luchthaven geopend. Salt Lake City verstevigt hiermee de positie als internationaal luchtvaartknooppunt. Daarnaast zal de nieuwe luchthaven ook bijdragen aan de regionale groei van Salt Lake City. Reizigers vanuit Nederland kunnen, zodra het weer kan, vanaf komende zomer rechtstreeks met Delta Air Lines van Amsterdam naar het nieuwe Salt Lake City International Airport vliegen.

De ontwikkeling van de nieuwe luchthaven

In 2014 is begonnen met de bouw van de nieuwe luchthaven. Deze verloopt in twee fases. Dit najaar is de eerste fase afgerond en opgeleverd. De eerste fase is gefocust op het bouwen van de centrale terminal, parkeergarage en een gedeelte van de nieuwe vertrek- en aankomsthallen. De tweede fase richt zich op het afronden van de twee hallen van de luchthaven om zo de doorstroom van passagiers te versoepelen. Naar verwachting wordt de tweede fase tegen 2024 afgerond.

 

Lees ook dit artikel: Betoverend Bryce Canyon

 

Gemak

SLC International Airport heeft ongeveer 26 miljoen passagiers per jaar, maar de faciliteiten van de oude luchthaven waren berekend op ongeveer de helft daarvan. Het nieuwe vliegveld is van alle gemakken voorzien en klaar voor de volgende generatie aan passagiers. De voormalige drie terminals zijn nu vervangen door één centrale terminal en douane. Verschillende winkels, restaurants, bars, cafés en andere faciliteiten staan ter beschikking voor reizigers.

 

 

Inspirerend

Behalve dat de doorstroom moet versoepelen is SLC Airport in een prachtig, modern architectonisch jasje gestopt. De nieuwe luchthaven wordt ook wel de ‘state-of-the-art facility’ genoemd. Zo zijn er verschillende kunstobjecten op het vliegveld te vinden, waaronder The Canyon and The Falls, die de natuurlijke schoonheid van Utah vertegenwoordigen. Hetzelfde geldt voor de grote ramen die voor veel licht zorgen en een prachtig uitzicht bieden op de landingsbanen en bergen.

Duurzaamheid

Met het oog op de toekomst, is SLC International Airport ook gefocust op duurzaamheid. De ‘Salt Lake City’s green energy goals’ dienen als basis hiervoor. Deze doelen focussen zich op het gebruik van groene energie en de reductie van CO2. Daarnaast wil SLC International Airport opereren onder de ‘LEED Gold Certification’, die momenteel nog maar door negen vliegvelden in de Verenigde Staten is behaald. LEED staat voor ‘Leadership in Energy and Environmental Design’ en richt zich op gebouwen die energie- en water besparen, CO2 reduceren en ventilatie verbeteren.

In de omgeving van SLC

De internationale luchthaven is vanaf de zomerdienstregeling in 2021 weer te bereiken met rechtstreekse vluchten van Delta Air Lines vanaf Amsterdam. Volgende winter is SLC International Airport dus een extra mooie toegangspoort tot Salt Lake City en de skigebieden van Utah. Behalve dat je aankomst gemakkelijk én inspirerend is, zit je ook nog eens snel op je eindbestemming, want de stad en 6 skigebieden liggen op minder dan een uur rijden van de luchthaven. Genoeg redenen om volgend wintersportseizoen te kiezen voor Utah en de ultieme Ski & City wintervakantie te beleven.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.