Betoverend Bryce Canyon

Als je een rondreis door West-Amerika maakt staat de Grand Canyon ongetwijfeld op je must visit lijstje. Absoluut doen, maar sla Bryce Canyon niet over. De Grand Canyon is prachtig, maar zo immens groot dat je er geen grip op kunt krijgen. Je kijkt, je loopt langs de rand of daalt af naar beneden, maar het blijft niet te bevatten. Heel anders, en in mijn ogen nóg mooier, is Bryce Canyon.

bryce-canyon-amerika-worldly-treasury4

Pracht van erosie

Bryce Canyon ligt in het zuidwesten van de staat Utah. Ondanks de naam is het eigenlijk geen echte Canyon. Het is een groep valleien in de vorm van amphitheaters. De wanden bestaan uit zestig verschillende lagen zand-, kalk- en leisteen. De rotsen worden ook wel hoodoos of aardpijlers genoemd en zijn door erosie ontstaan.

bryce-canyon-amerika-worldly-treasury3

Ongelooflijk onaards

Deze voornamelijk vurig oranje gekleurde Canyon lijkt, als de zon er op schijnt, wel van goud. Groot is hij zeker (145 vierkante kilometer), maar gek genoeg is hij dus veel toegankelijker dan de Grand Canyon. Het is dan ook een must om er een wandeling te maken. Je kunt er uren doorheen lopen en verschillende trails volgen en je zult je blijven verbazen over de schoonheid van dit natuurwonder. Voor je het weet sta je middenin de vreemd gevormde, grillige rotspartijen jezelf af te vragen of je je niet op een andere planeet bevindt. Niet zo gek dat sommige uitkijkpunten namen als ‘Fairyland’ hebben gekregen, het is er echt betoverend!

bryce-canyon-amerika-worldly-treasury2

Je voelt je heel klein tussen de enorme rotsformaties.

bryce-canyon-amerika-worldly-treasury

Bereikbaarheid

Er loopt slechts één belangrijke weg naar Bryce Canyon National Park, route 12. Hier neem je de afslag richting Bryce Canyon City (route 63). Zo kom je direct bij de ingang terecht. Heb je weinig tijd of geen zin om te wandelen? Rij langs route 63 om veel uitzichtpunten, amphitheaters, valleien en hoodoos te bekijken. Of parkeer bij de kruising van de routes 12 en 63 en pak daar een gratis shuttlebus. De shuttlebussen rijden van eind mei t/m begin oktober en rijden langs alle belangrijke attracties.

Meer weten? Kijk op de officiële site van Bryce Canyon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *