Vakantiehuizen in Nederland populairst tijdens kerstvakantie

Nederlanders kiezen deze kerstvakantie voor een vakantiehuisje in eigen land. Belvilla ziet dat het aantal boekingen door Nederlanders voor de kerstvakantie in Nederland gestegen is met 66% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De populairste regio’s zijn opeenvolgend Noord-Brabant, Gelderland en Limburg.

Noord-Brabant populairst met de Kerstvakantie

Noord-Brabant is de populairste bestemming in Nederland de komende kerstvakantie. De meeste boekingen zijn gemaakt in deze regio, het aantal steeg daar met 58%. In Gelderland steeg deze met 55% en met een stijging van 72% komt Limburg op een derde plek van de meest geliefde bestemmingen in ons eigen land. Het liefst verblijven de vakantiegangers in een vakantiehuisje, maar ook vakantievilla’s en chalets zijn populair.

“Veel mensen hebben de behoefte om te ontsnappen aan hun eigen omgeving en Kerst ziet er zeer waarschijnlijk voor iedereen anders uit dit jaar. Het liefst gaan vakantiegangers naar gebieden waar veel ruimte en natuur is om rustig met het eigen gezin te kunnen genieten van een andere omgeving. Nog altijd voornamelijk in Nederland, zodat ze met de auto in hun eigen ‘bubbel’ naar de bestemming kunnen gaan”, licht Hanita van der Meer, Brand PR Director bij Belvilla, toe.

Afname buitenlandse boekingen

Terwijl de binnenlandse boekingen oplopen in Nederland nemen de buitenlandse boekingen vanwege de coronamaatregelingen af. Zo komen er dit jaar 31% minder Duitsers naar Nederland met de kerst ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en 17% minder Belgen.

 

 

Last minute boekingen

Voor de Nieuwjaarsweek is het aantal Nederlandse vakantiegangers die een weekje in eigen land op vakantie gaan, toegenomen met 58% ten opzichte van vorig jaar. De verwachting is dat dit aantal nog zal toenemen, aangezien de pandemie de ‘last minute’ trend teweeg heeft gebracht. Met nog veel onzekerheden op het gebied van reizen over de grens, wacht men liever wat langer met boeken totdat de gewenste vakantieperiode in de buurt komt. Hoewel er ook te zien is dat men al boekt voor de populaire vakanties als de mei- en zomervakantie voor 2021. Er wordt op voorhand geboekt om zeker van een mooi vakantiehuis te zijn ook over de grens. Daarbij geeft de gratis annuleren campagne zekerheid bij boekingen.

 

 

Alle gemakken dichtbij

Een vakantiehuis is van alle gemakken voorzien, net als thuis. Belvilla heeft een groot aanbod vakantiehuizen in een rustige omgeving, ver van de drukte vandaan, zoals in natuurgebieden. Gasten hoeven zich niet druk te maken over de 1,5 meter afstand en met de auto ben je zo op je vakantiebestemming of weer thuis. Een vakantiehuis voelt daardoor als een veilige plek om de vakantie door te brengen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.