De Tel Aviv Marathon 2021 wordt een innovatief digitaal evenement

De Tel Aviv Marathon 2021, het grootste sportevenement in de staat Israël, zal op 19 februari 2021 voor de dertiende keer gehouden worden. Dit keer zal het evenement, net als andere toonaangevende wereldmarathons, plaatsvinden in een innovatief en digitaal format – in overeenstemming met de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid.

All Running Together Separately

Het motto “All Running Together Separately” vormt de kern van het evenement en nodigt alle hardlopers uit – zowel amateurs als professionals – om zich met duizenden andere deelnemers uit het hele land aan te sluiten, die allemaal een op maat gemaakt parcours zullen volgen.

 

Lees ook dit artikel: Fred van Eijk reist door Israël

 

Het evenement, een initiatief van de gemeente Tel Aviv-Yafo en geproduceerd door Kapaim, vindt plaats op 19 februari 2021, in digitaal format en behelst de volgende afstanden: marathon (42,195 km), halve marathon (21,1 km), 10 km en 5 km. De starttijden van de race beginnen om 06.30 uur.

Ron Huldai, burgemeester van Tel Aviv-Yafo: “Tel Aviv-Yafo stopt niet met rennen! Ondanks dat het uitdagende tijden zijn, zal de 13e Tel Aviv Marathon doorgaan en – zoals elk jaar – zal Tel Aviv-zich van zijn sportiefste kant laten zien in het belangrijkste sportevenement van de stad”.

“Tel Aviv-Yafo is altijd een stad geweest die haar inwoners in staat heeft gesteld en aangemoedigd om deel te nemen aan sportactiviteiten, en we zijn blij dat we vandaag nog steeds een groot aantal hardlopers in de straten van de stad zien. We zullen dit jaar niet allemaal beginnen vanaf hetzelfde startpunt, maar de saamhorigheid zal groot zijn op de dag van het grootste sportfestival van Israël. Iedere inwoner van Israël is welkom om zich in te schrijven en kiezen voor een geschikte afstand en deel te nemen aan deze unieke hardloopervaring”.

 

 

Lopers kunnen zich online inschrijven voor de reeks races. Voorafgaand aan de wedstrijddag ontvangen de deelnemers een link om een marathon-app te downloaden. Op de dag van de race zelf wordt op de app een startceremonie uitgezonden en kan je daar interactief de marathonroutes en racetijden op bekijken. De app stuurt ook bemoedigende berichten en je vindt er afspeellijsten om het lopen aangenamer te maken. Ook is het mogelijk om foto’s te zien en te delen die langs de route gemaakt zullen worden. Tevens zal de race-app zal ook een persoonlijk certificaat ontwerpen bij het volbrengen van de race.

In februari van dit jaar namen meer dan 40.000 hardlopers deel aan de Marathon van Tel Aviv. De deelnemers genoten van een adembenemende route van 42 km die zich een weg baande door het kloppende hart van de stad, door Sarona, Rabinplein, Jaffa en de witte zandstranden van de Middellandse Zee.De resultaten van de marathon zijn officieel en persoonlijk, maar tellen niet mee voor competitieve racetijden. Winnaars worden daarom niet bekendgemaakt. Tijdens de race moet de telefoon altijd bereik hebben om gebruik te kunnen maken van de marathon-app.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.