‘Het is nu de tijd om een wereldreis met kinderen voor te bereiden’

COVID-19 weerhoudt avontuurlijke ouders er niet van om toekomstplannen op het gebied van reizen te maken. Dat constateert Sonja Onclin van reisorganisatie Stay on Tour. Tijdens deze gedeeltelijke lock-down nemen ouders de tijd om zich te verdiepen in een langgekoesterde wens: een lange reis maken met het gezin wanneer de wereld dat weer toelaat.

Denk na over later

‘COVID-19 maakt reizen op dit moment lastig of onmogelijk, maar dit is wél de periode om na te denken over later: Wat zou je graag willen doen als de wereld weer een beetje ‘normaal’ is? Op wereldreis gaan, staat bij veel gezinnen hoog op het lijstje,’ stelt Sonja Onclin die vorig jaar samen met haar partner en leerplichtige kinderen een roadtrip van een half jaar door Europa maakte. Sinds dit najaar organiseert ze online Masterclasses voor gezinnen die graag hun droomreis willen waarmaken. ‘Het begon als een eenmalig experiment. De vraag bleek echter zo groot te zijn dat het een vervolg kreeg. Inmiddels staat mijn 3e Masterclass op het programma en begeleid ik een aantal gezinnen 1 op 1 bij de voorbereidingen van hun reis.’

 

Lees ook dit artikel: 10 tips voor Madrid met kinderen

 

Onderwerpen die tijdens de online Masterclass aan bod komen, zijn de leerplicht, (on)betaald verlof, hoe houd je het leuk samen en werken op reis. ‘Vooral de leerplicht roept veel vragen op. Wat kan wel? Wat niet? Hoe voorkom je torenhoge boetes? Het lesgeven zelf zien veel ouders niet (meer) als een belemmering. Dat komt door de intelligente lock-down van afgelopen maart: onderwijs op afstand is prima te doen voor avonturiers.’

 

 

Van de gezinnen die Onclin afgelopen najaar begeleidde, gaan drie begin 2021 op reis. Zij laten zich niet tegenhouden door COVID-19. ‘Een belangrijke les die ik in mijn Masterclass meegeef: maak die droomreis concreet. Prik een datum. Anders blijft het erbij. Ja de pandemie maakt het een stuk lastiger, maar er komen ongetwijfeld betere tijden aan en zelfs op dit moment is het niet geheel onmogelijk om op reis te gaan.’ Op 10 december 2020 geeft Sonja haar 3e online Masterclass: voor langere tijd op reis met (leerplichtige) kinderen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.