De Dominicaanse Republiek bevestigt haar reputatie van exclusieve bestemming

Tijdens deze periode waarin we niet konden reizen, hebben sommige bestemmingen hun inspanningen verdubbeld om een “post Covid-19” tijdperk voor te bereiden, zodat de meest veeleisende toeristen er de meest paradijselijke plekken kunnen bezoeken.

Dat is zeker het geval voor de Dominicaanse Republiek, die onophoudelijk nieuwe en originele initiatieven ontwikkelde. Ook vanuit de regering die bijvoorbeeld een volledig gratis bijstandsverzekering in het kader van Covid-19 aanbiedt tot december 2020. De privésector laat zich evenmin onbetuigd, want de laatste tijd bloeien tal van initiatieven die bewijzen dat het eiland een geprivilegieerde bestemming blijft, zelfs voor investeerders.

We stellen er u een aantal van voor, waaruit blijkt dat de Dominicaanse Republiek duidelijk tot de top van de exclusieve bestemmingen blijft behoren. De lijst hieronder geeft u een idee hiervan maar ze is niet exhaustief en indien u alle nieuwigheden wil kennen, dan zal de Dienst voor Toerisme van de Dominicaanse Republiek u graag te woord staan. Een kleine rondleiding langs een paar ontdekking waardige vernieuwingen.

 

 

Marriott opent 3 nieuwe luxe-complexen in de Dominicaanse Republiek

Met als doelstelling “top toeristen” op de noordkust van het eiland aan te trekken, heeft Marriott International een samenwerkingsakkoord gesloten met een lokaal bedrijf om een vestiging van haar drie belangrijkste merken in het land te openen.

De mega keten met hoofdzetel in Maryland, werkt nu samen met de Dominicaanse groep Ocean Club voor de ontwikkeling van een project van 350 miljoen dollar in Puerto Plata. Hier komt een trio van luxueuze complexen: een Ritz-Carlton, een W-hotel en een Luxury Collection.

Een Marriott hotel (beeld ter illustratie)

Bojan Kumer, vicepresident van Marriott voor de hotelontwikkeling in de Caraïben en Latijns-Amerika verklaarde in een lokale krant, The Caribbean Journal, dat het project zal bijdragen tot een volledige transformatie van de noordkust in een luxe bestemming. Daarnaast verklaarde de president van Ritz-Carlton, Hervé Humler, dat hij maar al te graag toeristen van topniveau naar de Dominicaanse Republiek wil brengen.

Latitud 18: Abinader kondigt de constructie van 2 hotels met twintig verdiepingen in Santo Domingo aan

De president van de Republiek, de heer Luis Abinader Corona, heeft het initiatief genomen om Latitud 18 te lanceren. Dit is een modern en aantrekkelijk toeristisch project dat strategisch gelegen is op de centrale polygoon van Santo Domingo. De werken behelzen de bouw van twee moderne en elegante hotels die actief zullen zijn onder de beroemde merknamen Marriot en Aloft.

 

 

Dit project heeft een bouwzone van 52.770 vierkante meter, verdeeld over twee torens met 20 verdiepingen. Hierin komen een Marriot Hotel met 208 kamers en een Aloft Hotel met 192 kamers. Voor de ondergrondse parking worden vier niveaus voorzien. Daarnaast komt er een café, een moderne sportzaal, drie restaurants met terrassen en 2.000 vierkante meter voor vergaderingen. Dankzij de ligging krijgen klanten gemakkelijk toegang tot het commerciële en financiële centrum van de stad en kunnen ze vlot genieten van het enorme vrijetijdsaanbod in de regio.

De nieuwe vestiging van de groep Iberostar komt in Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek, en de opening wordt verwacht in mei 2022

Het oud-koloniale stadsdeel van Santo Domingo staat sinds 1990 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en vormt één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de Caraïben. Het werd indertijd de allereerste Europese nederzetting in Amerika en is vandaag beslist een aanbevolen ervaring voor alle reizigers. Deze historische buurt bestaat uit een labyrint van smalle straatjes die talrijke architecturale schatten herbergen, daterend van de zestiende eeuw tot het begin van de twintigste eeuw.

Het is op deze plaats dat het vijfsterrenhotel Iberostar Heritage Las Mercedes vanaf mei 2022 haar deuren zal openen. De officiële presentatie van het project werd geleid door de president van de Dominicaanse Republiek, de heer Luis Abinader, en de minister van Toerisme van het land, de heer David Collado.

Iberostar liet weten dat het pand op een paar stappen van de Plaza de España gelegen zal zijn, tussen de kerk van Nuestra Señora de Altagracia en de ruïnes van het klooster van San Francisco, met andere woorden: één van de meest historische, romantische, bruisende en cultureel meest interessante plekken van de stad. Het hotel zal 131 kamers tellen, verdeeld over vijf verdiepingen, en uitgerust zijn met een restaurant en een chill-out bar met terras, een zwembad en solarium, een spa en een gymzaal, en verder nog een congres- en evenementencentrum en een zakencentrum. Voor de Dominicaanse president « is deze investering een blijk van vertrouwen vanwege de groep Iberostar in de Dominicaanse Republiek.

 

 

Met dit nieuwe hotel ontwikkelt het land nieuwe toeristische strategieën. We engageren ons allen om een toerisme te ontwikkelen dat de rijke geschiedenis van ons land valoriseert en dat de Dominicaanse culturele waarden eerbiedigt. » Dit nieuwe hotel zal het eerste patrimonium van de groep in het land worden. Bij Iberostar Hotels & Resorts bevat het segment van de Heritage hotels de gebouwen met een unieke architectuur en met een duidelijk historisch-cultureel belang.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.