Sani Resort is gelauwerd als World’s Leading Luxury Green Resort

Sani Resort, de internationaal geprezen vakantieplek voor families in het Griekse Chalkidiki, is verheugd om zijn nieuwe, verbluffende succes op de World Travel Awards 2020 te verkondigen. Sani Resort wordt immers erkend als beste in de categorie ‘World’s Leading Luxury Green Resort’.

Duurzame ontwikkelingen

Deze schitterende overwinning weerspiegelt de onnoemelijke inzet van Sani Resort voor duurzame ontwikkeling met een positieve ecologische en sociale impact. De prijs beloont de inspanningen van het resort op gebied van duurzaam en ethisch ondernemerschap in een context waarin ook andere luxueuze toeristische locaties hun eco-certificaten voortdurend uitbreiden en reizigers milieubewust reizen meer en meer als een prioriteit gaan beschouwen. Sani Resort is bijzonder trots om op het gebied van ecologie te worden onderscheiden bij de World Travel Awards. Na de implementatie van een reeks succesvolle duurzame projecten blijft het team zich inzetten voor de verdere ontwikkeling van de huidige initiatieven en de introductie van nieuwe concepten voor 2021 en de verdere toekomst.

 

 

Mevrouw Eleni Andreadis, Director of Sustainability & CSR van Sani Resort, zegt over het succes van Sani Resort bij de World Travel Awards: “We zijn oprecht verheugd dat we dit jaar bij de World Travel Awards een onderscheiding hebben ontvangen als de beste in de categorie van luxe ecoresort. We kijken ernaar uit om ons te blijven ontwikkelen en te groeien in duurzame hotellerie, met een ongeëvenaard vakantie-aanbod dat in het teken staat van duurzaamheid. Deze overwinning is een fantastische prestatie voor Sani Resort en in het bijzonder voor onze teams die hard aan de programma’s hebben gewerkt. We zijn vereerd met de erkenning en kijken ernaar uit om door te gaan met onze ambitieuze doelstellingen op het gebied van koolstof-, water- en plasticreductie”.

 

 

De World Travel Awards belonen de beste prestaties in de reisindustrie. De prijzen worden wereldwijd erkend als een keurmerk voor uitmuntendheid in de sector. De onderscheiding als World’s Leading Luxury Green Resort geldt als de ultieme waardering voor de uitstekende initiatieven en processen van het hotelmerk op het gebied van milieu en verantwoordelijkheid – in het bijzonder Sani Green. Het Sani Green programma focust op het verbeteren van de duurzaamheidsprestaties van het resort, gaande van energiebesparing en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen tot waterbehoud en duurzaam inkopen. Het is belangrijk dat elk Sani Green initiatief ondersteund wordt door een goed gedefinieerd beleid en meetbare doelstellingen die in lijn zijn met de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

Activities

Recente successen zijn onder meer een vermindering van het energieverbruik met 3% in 2019, een vermindering van het waterverbruik per gast met 48% sinds 2016 en de recyclage van 2.000.000 kg materiaal in de laatste vijf jaar. Alle kunststoffen voor eenmalig gebruik zijn sinds 2019 verboden in het resort en het volledige elektriciteitsverbruik van het resort is afkomstig uit hernieuwbare bronnen (Garantie van oorsprong). Sani Resort heeft ook een Green Key eco-label en een Travelife Gold Certification ontvangen voor duurzaam toerisme. Het volledige duurzaamheidsrapport van Sani Resort voor 2019 kan hier worden bekeken.

Dit zijn de leukste hotspots in Griekenland

Download nu handige tips over Griekenland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Een bijzondere passie van Sani Resort is het behoud van het ruim 400 hectare grote ecologische reservaat dat het bekroonde resort omringt. Sani Resort moedigt zijn gasten aan om tijdens hun vakantie contact te maken met de natuur in de omgeving. Het biedt oneindige mogelijkheden, waaronder 10 stranden met blauwe vlag, de privé-jachthaven Sani Marina, diverse zeiljachten om uit te varen, meer dan 100 hectare beschermd moerasland (wetlands) en meer dan 20 km aan prachtige bospaden om op verkenning te gaan. Het succes waarmee het Sani team de natuur behoudt, wordt weerspiegeld in de stijgende belangstelling voor de Sani wetlands met 225 vogelsoorten: sinds 2013 kennen de vogelkijktochten er een toename van het aantal deelnemers met 680%. Bovendien namen alleen al in 2019 meer dan 3.400 gasten tijdens hun verblijf deel aan een Sani eco-excursie, inclusief de Sani Explorer activiteiten voor kinderen en excursies buiten het resort zoals een bezoek aan de imker, olijven plukken en een uitstap naar de American Farm School van Thessaloniki.

Sani Resort heropent in april 2021 met het #OnlyatSani Protocol als een ‘Covid-Safe Sanctuary’, met maatregelen van wereldklasse op het gebied van gezondheid en veiligheid in een volledig geteste omgeving. Gasten kunnen dan weer genieten van de eindeloze activiteiten in de buitenlucht en connecteren met de natuur. Flexibele voorwaarden voor boeking en annulering zijn van toepassing om gasten gerust te stellen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.