IATA lanceert de IATA Travel Pass voor het veilig heropenen van grenzen

De International Air Transport Association (IATA) heeft aangekondigd dat het zich in de laatste ontwikkelingsfase bevindt van de IATA Travel Pass, een digitale gezondheidspas die het veilig heropenen van grenzen zal ondersteunen.

Overheden beginnen testen te gebruiken om de risico’s van invoer van COVID-19 te beperken wanneer zij hun grenzen opnieuw openen voor reizigers zonder quarantainemaatregelen. IATA Travel Pass beheert en verifieert de veilige stroom van noodzakelijke test- of vaccininformatie tussen overheden, luchtvaartmaatschappijen, laboratoria en reizigers.

IATA pleit voor systematische COVID-19-tests van alle internationale reizigers en de infrastructuur voor informatiestromen die nodig is om dit mogelijk te maken, moet het volgende ondersteunen:

Overheden die de middelen hebben om de authenticiteit van tests te verifiëren en de identiteit van degenen die de testcertificaten presenteren. Luchtvaartmaatschappijen die in staat zijn om hun passagiers nauwkeurige informatie te verstrekken over testvereisten en om te verifiëren dat een passagier voldoet aan de vereisten voor reizen.

Laboratoria met de middelen om digitale certificaten af ​​te geven aan passagiers die door de overheid worden erkend en;

 

 

Reizigers met nauwkeurige informatie over testvereisten, waar ze zich kunnen laten testen of vaccineren, en de middelen om testinformatie veilig door te geven aan luchtvaartmaatschappijen en grensautoriteiten.

“Tegenwoordig zijn grenzen dubbel vergrendeld. Testen is de eerste sleutel om internationaal reizen mogelijk te maken zonder quarantainemaatregelen. De tweede sleutel is de wereldwijde informatie-infrastructuur die nodig is voor het veilig beheren, delen en verifiëren van testgegevens die overeenkomen met de identiteit van reizigers in overeenstemming met de vereisten voor grenscontrole.

Dat is de taak van IATA Travel Pass

We brengen dit de komende maanden op de markt om ook te voldoen aan de behoeften van de verschillende reisbubbels en corridors voor de volksgezondheid die in bedrijf worden genomen ”, aldus Alexandre de Juniac, directeur-generaal en CEO van IATA.

IATA Travel Pass bevat 4 open source en interoperabele modules die kunnen worden gecombineerd voor een end-to-end-oplossing:

  • Wereldwijd register van gezondheidsvereisten – stelt passagiers in staat nauwkeurige informatie te vinden over reizen, testen en eventueel vaccinvereisten voor hun reis.
  • Wereldwijd register van test- / vaccinatiecentra – stelt passagiers in staat testcentra en laboratoria op hun vertreklocatie te vinden die voldoen aan de normen voor testen en vaccinatie-eisen van hun bestemming.
  • Lab-app – stelt geautoriseerde laboratoria en testcentra in staat om veilig test- en vaccinatiecertificaten met passagiers te delen.
  • Contactloze reis-app – stelt passagiers in staat om (1) een ‘digitaal paspoort’ aan te maken, (2) test- en vaccinatiecertificaten te ontvangen en te verifiëren dat ze voldoende zijn voor hun reisschema, en (3) test- of vaccinatiecertificaten te delen met luchtvaartmaatschappijen en autoriteiten om te vergemakkelijken reizen. Deze app kan ook door reizigers worden gebruikt om reisdocumentatie digitaal en naadloos te beheren tijdens hun reis, waardoor de reiservaring wordt verbeterd.

IATA en International Airlines Group (IAG) hebben samengewerkt bij de ontwikkeling van deze oplossing en zullen een proef uitvoeren om aan te tonen dat dit platform in combinatie met COVID-19-tests internationale reizen kan heropenen en quarantaine kan vervangen.

De luchtvaartindustrie vraagt ​​om een ​​kosteneffectieve, wereldwijde en modulaire oplossing om het reizen veilig opnieuw te starten. IATA Travel Pass is gebaseerd op industriestandaarden en IATA’s bewezen ervaring in het beheren van informatiestromen rond complexe reisvereisten.

 

 

IATA’s Timatic wordt door de meeste luchtvaartmaatschappijen gebruikt om de naleving van paspoort- en visumvoorschriften te beheren en zal de basis vormen voor de wereldwijde registratie en verificatie van gezondheidsvereisten.

Het One ID-initiatief van IATA werd onderschreven door een resolutie tijdens de 75e jaarlijkse algemene vergadering in 2019 om reisprocessen veilig te vergemakkelijken met één identiteitstoken. Het is de basis voor de IATA Contactless Travel App voor identiteitsverificatie die ook de test- en vaccinatiecertificaten zal beheren.

“Onze belangrijkste prioriteit is om mensen weer veilig te laten reizen. Op korte termijn betekent dit dat overheden het vertrouwen moeten krijgen dat systematische COVID-19-tests kunnen werken als vervanging voor quarantainevereisten. En dat zal uiteindelijk uitgroeien tot een vaccinprogramma. De IATA Travel Pass is voor beide een oplossing. En we hebben het gebouwd met een modulaire aanpak op basis van open source-standaarden om interoperabiliteit te vergemakkelijken. Het kan worden gebruikt in combinatie met andere providers of als een zelfstandige end-to-end-oplossing. Het belangrijkste is dat het inspeelt op de behoeften van de industrie en tegelijkertijd een concurrerende markt mogelijk maakt”, aldus Nick Careen, IATA’s Senior Vice President, Airport, Passenger, Cargo and Security.

De eerste grensoverschrijdende IATA Travel Pass-pilot staat gepland voor later dit jaar en de lancering staat gepland voor het 1e kwartaal van 2021.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.