Vliegen wordt steeds veiliger en minder milieu belastend volgens IATA

Tijdens de jaarlijkse Global Media Day bijeenkomst in Geneva presenteerde IATA vandaag haar plannen voor 2019. Voorzitter Alexandre de Juniac opent de keynote met interessante getallen. Alleen vandaag al vervoeren de airlines wereldwijd 12.000.000 passagiers en 180.000 ton aan cargo. Drie miljoen mensen verdienen een boterham in deze industrie.

IATA Mediaday 2018

Journalisten tijdens IATA Mediaday 2018

Veiligheid is topprioriteit bij IATA. 2017 was een bijzonder jaar zonder dodelijke ongelukken. Helaas waren er in 2018 wel tragische ongelukken. Een van de speerpunten van IATA is turbulentie. Dit natuurfenomeen leidt helaas tot ongelukken in de lucht. Door big-data en het delen van deze data wil IATA de invloed van turbulentie op vluchten verminderen.

Verkleinen van de CO2 uitstoot

Een speciaal project is het zogenaamde CORSIA project. Dat project heeft als doel om de emissie uitstoot steeds verder te beperken. Het verkleinen van de uitstoot begint met het meten van die uitstoot. 76 landen werken hier vanaf vandaag aan mee om hun data beschikbaar te stellen om CORSIA te ondersteunen. Vanaf 2027 wordt het verplicht voor luchtvaartmaatschappijen.

 

 

IATA gelooft dat vanaf 2025 2% van alle brandstof van sustainable bronnen kan komen. Feit is dat deze bronnen er zijn. Nu is het belangrijk om deze te kunnen gaan gebruiken. Nederlands eigen KLM is een van de leidende deelnemers aan de SAF Leadership Group voor deze energie revolutie.

Veiligheid & werkgelegenheid

Naast veiligheid is zekerheid ook belangrijk voor reizigers. En zekerheid komt als luchtvaartmaatschappijen zwarte cijfers maken. IATA voorspelt dat 2019 het 10e achtereenvolgende jaar zal zijn waarin er winst wordt gemaakt in de sector. Een unicum, zeker als je bedenkt dat de kosten voor reizigers juist meer dan 50% zijn gedaald de afgelopen 20 jaar. De luchtvaartindustrie is ook belangrijk voor inkomens. Wereldwijd zorgt de industrie voor meer dan 65 miljoen banen. Voor 2019 wordt een stijging verwacht van 2,2%.

Vertragingen

Vertragingen zorgen voor hoge kosten bij de airlines. In 2018 was er zelfs een toename van 61% in de zogenaamde “deal minutes” door air traffic control tekortkomingen en stakingen bij de Europese carriers. Voorzitter de Juniac noemde het zelfs een “enorme chaos”.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.