Ischgl stelt de start van het winterseizoen 2020/21 uit

Het plan was om op 26 november het winterseizoen van dit jaar in Ischgl te beginnen. Helaas vereisten de nieuwe algemene voorschriften van de Oostenrijkse federale regering een uitstel van de geplande start van het seizoen in Paznaun, Tirol.

Silvrettaseilbahn AG heeft een nieuwe datum vastgesteld voor de winteropening op 17 december, mits de situatie van het Coronavirus in het algemeen dan is gestabiliseerd. De andere wintersportbestemmingen in Paznaun (Galtür, Kappl en See) trappen op 18 december het winterseizoen af.

 

 

Als gevolg van de invoering van beschermende Covid-19 maatregelen voor Oostenrijk, die van kracht zijn tot 30 november, kunnen restaurants en accommodaties gedurende deze periode geen gasten verwelkomen. De kabelbanen in Ischgl zijn in deze periode ook niet beschikbaar voor wintersporters. “Het is duidelijk dat de gezondheid van onze gasten, medewerkers en lokale bevolking voor ons een topprioriteit is.

 

 

Daarom ondersteunen we de vereiste landelijke maatregelen om dit virus aan te pakken volledig”, zeggen Alexander von der Thannen, voorzitter van de Paznaun – Ischgl Tourist Board en Günther Zangerl, lid van de Raad van Bestuur van Silvrettaseilbahn AG.

Veelzijdig gezondheidsbeheer

Deze zomer zonder clusters van het virus in Paznaun is gebleken dat de ingevoerde maatregelen wel effect hebben. “We willen er het komende winterseizoen alles aan doen om onze rol als verantwoordelijke gastheer te spelen met uitgebreide gezondheids- en veiligheidsnormen. Het doel is en blijft een van de veiligste bestemmingen voor gasten in het Alpengebied te zijn”, legt Alexander von der Thannen, voorzitter van het toeristenbureau van Paznaun – Ischgl, uit. Aangenomen mag worden dat de nieuw opgelegde strikte maatregelen zullen leiden tot een snelle afname van actieve zaken en dit kan dan de basis vormen voor het opheffen van reisadviezen.

 

Dit zijn de hotspots van Ischgl

Ontvang nu handige tips over Ischgl. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

 

Na intern overleg heeft Silvrettaseilbahn AG ervoor gekozen 17 december 2020 vast te stellen als nieuwe datum voor de winteropening in Ischgl. “We hadden ons al voorbereid op 26 november door uitgebreide hygiëne- en veiligheidsmaatregelen in te voeren en waren zeer goed voorbereid op de geplande start van het winterseizoen. We hopen nu dat de voorwaarden zijn gesteld voor de start van het seizoen op 17 december en we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat gasten kunnen genieten van een wintersportervaring met maximale veiligheid”, aldus Markus Walser, lid van de Raad van Bestuur van Silvrettaseilbahn AG. Alleen al de afgelopen weken heeft Silvrettaseilbahn AG ongeveer € 700.000 geïnvesteerd in aanvullende gezondheids- en veiligheidsmaatregelen – zoals een nieuw ontwikkeld camerasysteem voor het bewaken van sociale afstanden in de wachtrijzones van de drie kabelbanen.

Bekijk de wintersportvakanties in Ischgl bij Sunweb, Kras en Bizztravel.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.