Wegdromen bij 6 luxe accommodaties in Rwanda

Het spotten van olifanten tijdens een gamedrive, oog in oog staan met de zeldzame berggorilla of een canopy walk over een 74 meter hoge hangbrug. Er zijn tientallen redenen om een reis naar Rwanda te plannen en één daarvan is het aanbod aan prachtige accommodaties. Wij delen 6 luxe keuzes met je om bij weg te dromen.

Singita Kwitonda Lodge

De meeste reizigers zetten koers naar het noorden van Rwanda voor een bezoek aan de majestueuze berggorilla’s. Op steenworp afstand van het Volcanoes National Park ligt de perfecte uitvalbasis voor zo’n trekking, de Singita Kwitonda Lodge. De lodge beschikt over acht luxe suites, alle met een overdekte veranda en een parel van een badkamer: een regendouche, bad en massagetafel waar een masseur je in de privacy van je eigen suite kan behandelen. Liever buiten douchen met een magnifiek uitzicht op de Sabyinyo, Gahinga en Muhabura vulkanen? Dan kan dat natuurlijk ook. Extra bijzonder is dat de lodge duurzaam gebouwd is met gebruik van lokale materialen zoals vulkanisch gesteente, bamboe en keramische tegels die handgemaakt zijn door de lokale gemeenschappen.

Bisate Lodge

Direct aan de rand van het Volcanoes National Park vind je een andere bijzondere plek om te overnachten, Bisate Lodge. Na een rit door groene heuvelachtige velden en lokale dorpjes kom je aan bij de steile helling van een geërodeerde vulkaan, waar zes bosvilla’s zijn gevestigd. Bisate Lodge is een van de meest luxueuze én duurzame accommodaties van het land.

 

 

Zo richt men zich op lokale projecten, zoals het herbebossingsprogramma. De luxe is overal terug te vinden, uiteraard in de villa van riet met aparte slaapkamer, woonkamer en badkamer, met een groot ovaal bad met spectaculair uitzicht op de toppen van de vulkanen Bisoke en Karisimbi. Natuurlijk wordt er ook vanuit Bisate een gorilla trekking georganiseerd, waarbij je ook nog de kans krijgt om van tevoren met een gorilla-expert en/of -onderzoeker een gesprek te voeren om alles over de machtige dieren te horen.

Mantis Kivu Marina Bay

Maak je een rondreis door Rwanda, dan breng je zonder twijfel een bezoek aan de westelijke provincie. Rijd naar het Rusizi District om te overnachten nabij Lake Kivu, het grootste meer van het land. Hier kun je aan het strand wegdromen over je recente indrukken, maar ben je wat actiever ingesteld dan zijn er talrijke watersporten op het meer te beoefenen zoals waterskiën of kayakken. Lig je liever aan het zwembad of wil je ontspannen in de spa, dan kan dat in het prachtig gelegen viersterrenhotel Mantis Kivu Marina Bay. Overnachten kan in één van de 79 kamers. Ook een uitstapje naar het Nyungwe National Park is mogelijk vanuit het hotel, want je bent in slechts een uur rijden bij de entree van het park.

One & Only Nyungwe House

Overnacht je liever aan de rand van het Nyungwe National Park én midden in de Gisakura theeplantages, dan is One & Only Nyungwe House de perfecte accommodatie. Omringd door één van Afrika’s oudste regenwouden is Nyungwe Forest een oase van rust. De 22 villa’s zijn smaakvol en elegant ingericht, ook is er een prachtige infinitypool met uitzicht op het oerwoud. Uiteraard bezoek je het park dat sinds kort onder beheer van African Parks is. Nyungwe National Park staat bekend als de plek waar je een bijzondere trekking kunt doen naar de chimpansees, een canopy walk kunt maken, de zwartwitte franjeapen kunt spotten of je verademt aan de diversiteit van bomen en planten.

Kigali Serena Hotel

In het hart van de Rwandese hoofdstad aan de boulevard ligt het Kigali Serena Hotel. Naast het reisgemak van een overnachting in Kigali aan het begin of einde van je reis is het ook een perfecte tussenstop voor je reis van Nyungwe naar Akagera. Overnacht dan in één van de 148 kamers/suites van het vijfsterren Kigali Serena Hotel, neem een duik in het prachtige zwembad of geniet van de heerlijke spa. De volgende dag mag een bezoek aan het Kigali Genocide Memorial niet ontbreken, maar ook de wijk Nyamirambo en de Kimironko markt zijn aanraders.

Magashi CampBisate Lodge

Direct aan de rand van het Volcanoes National Park vind je een andere bijzondere plek om te overnachten, Bisate Lodge. Na een rit door groene heuvelachtige velden en lokale dorpjes kom je aan bij de steile helling van een geërodeerde vulkaan, waar zes bosvilla’s zijn gevestigd. Bisate Lodge is een van de meest luxueuze én duurzame accommodaties van het land.

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.