Droom weg bij de meest bijzondere bezienswaardigheden in Dubai

De herfst is officieel begonnen, de temperaturen dalen en de dagen worden steeds natter. Momenteel is een vakantie naar een tropisch oord niet van toepassing, maar wegdromen bij de gedachte aan zonovergoten stranden, indrukwekkende architectuur en Midden-Oosterse geuren en smaken kan natuurlijk wel.

Wanneer Nederlanders weer mogen reizen, verwelkomt Emirates hen met uitgebreide veiligheidsmaatregelen op de grond en in de lucht. Ook thuishaven Dubai heeft haar grenzen voor internationale reizigers geopend en ontving als een van ‘s werelds eerste steden een SafeTravels-stempel van de World Travel and Tourism Council (WTTC). Droom voor nu even weg met deze 5 bijzondere bezienswaardigheden in Dubai die je niet mag missen tijdens een toekomstige reis.

1. Ontdek shopping walhalla Downtown Dubai

Of het nu gaat om retail therapy in de Dubai Mall of een unieke duikervaring in het Dubai Aquarium, een bezoek aan Downtown Dubai is een absolute must. Proost op de top van ’s werelds hoogste gebouw, de Burj Khalifa – maar liefst 828 meter hoog of kies ervoor om in een van de vele restaurants en cafés te genieten van de internationale keukens van Dubai.

 

Lees ook dit artikel: Een weekje Dubai met kinderen

 

2. Geniet van de goud-, parfum- en specerijensoeks in Old Dubai

Dwaal door de steegjes van de prachtige goud-, parfum- en kruidensoeks in Old Dubai, boordevol aromatische en traditionele lekkernijen die je zintuigen prikkelen. Wie een pauze nodig heeft, profiteert van het groot aantal restaurants die heerlijke traditionele Emirati-gerechten serveren.

3. Maak een wereldreis in Dubai’s Global Village

De grootste en meest gevarieerde openluchtattractie van de VAE, Global Village, combineert de culturen van landen van over de hele wereld in verschillende winkel-, uitgaans- en vrijetijdsvoorzieningen. Dit jaar is het 25-jarig jubileumseizoen en naast handwerk- en culinaire paviljoens en ongelooflijke replica’s van bezienswaardigheden zoals het Colosseum en de Taj Mahal, zal er een geheel nieuwe reeks bijzondere shows, straatoptredens en concerten te zien zijn. Global Village is geopend van oktober tot april en biedt plezier voor het hele gezin.

4. Geniet van het uitgestrekte woestijnlandschap

Geen vakantie naar Dubai is compleet zonder een woestijnsafari. Spring in een 4×4 en ga duin ‘bashen’, kameelrijden tijdens de zonsondergang of avontuurlijk quadrijden naar het midden van de woestijn. Dubai’s safari’s zijn niet te missen en zelfs nog leuker wanneer ze worden gevolgd door een kampeerervaring in bedoeïenenstijl – compleet met verhalen bij een kampvuur, een traditioneel diner en een nacht onder de sterren.

5. Bereid je voor op outdoor avonturen in de Hatta Wadi Hub

Avonturiers van elke leeftijd doen goed aan een bezoek aan de pittoreske bergketens van Hatta. Bezoekers kunnen kiezen uit een scala aan gratis en betaalde activiteiten, van mountainbiken en wandelen tot kajakken, bijlwerpen, ziplinen en zorbing. Buitenpret op zijn best!

Flexibiliteit en zekerheid

Het boekingsbeleid van Emirates biedt passagiers flexibiliteit en vertrouwen bij het plannen van hun reis. Reizigers die op of voor 31 maart 2021 een Emirates ticket boeken, kunnen genieten van royale omboekingsvoorwaarden als ze hun reisplannen moeten wijzigen vanwege onverwachte vlucht- of reisbeperkingen met betrekking tot Covid-19. Reizigers hebben de mogelijkheid om hun reisdata te wijzigen, de geldigheid van hun ticket met twee jaar te verlengen of hun ticket om te zetten in een reischeque om te gebruiken bij toekomstige vlucht-gerelateerde aankopen. Meer informatie is hier te vinden.

 

 

Gratis, wereldwijde dekking voor Covid-19 kosten

Emirates passagiers kunnen nu met vertrouwen reizen, aangezien de luchtvaartmaatschappij zich ertoe heeft verbonden om kosten die verband houden met Covid-19 gratis te dekken, als tijdens de reis Covid-19 wordt vastgesteld in het buitenland.

 

 

Deze dekking is onmiddellijk geldig voor passagiers die met Emirates vliegen tot 31 december 2020 (eerste vlucht moet worden voltooid op of voor 31 december 2020) en is geldig voor 31 dagen, zodra de eerste sector van de reis wordt gevlogen. Dit betekent dat Emirates passagiers kunnen blijven profiteren van de extra zekerheid van deze dekking, zelfs als er verder wordt gevlogen naar een andere stad na aankomst op hun Emirates-bestemming.

Gezondheid en veiligheid voorop

Emirates heeft een uitgebreide reeks maatregelen geïmplementeerd om de veiligheid van passagiers en werknemers op de grond en in de lucht te waarborgen. Meer informatie over deze maatregelen en de beschikbare services op elke vlucht is te vinden op de Emirates website.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.