7 miljoen bloembollen bij Keukenhof

De voorbereidingen voor Keukenhof 2021 zijn in volle gang. Komende weken worden 7 miljoen bloembollen geplant in het park zodat bezoekers in de lente kunnen genieten van een kleurrijke showtuin.

Foto Laurens Lindhout

Sinds 1949

Keukenhof ontstond in 1949 als een initiatief van tien bollenkwekers en -exporteurs die een etalage voor het bollenvak wilden creëren. Anno 2020 is Keukenhof is nog steeds het internationale en zelfstandige showvenster van de Nederlandse sierteeltsector.100 hofleveranciers leveren hun mooiste assortiment bloembollen aan Keukenhof.

 

 

Videoreeks “Keukenhof achter de schermen

Keukenhof kon dit jaar niet open voor publiek maar was wel virtueel geopend. Ruim 23 miljoen mensen zagen de video’s van het park dat in bloei stond. In de reeks video’s ‘’Keukenhof achter de schermen’’ laat de bloemententoonstelling zien wat er moet gebeuren om te zorgen voor een kleurrijk park in het voorjaar. Van het rooien van de bloembollen, het maken van de ontwerpen, gesprekken met de inzenders over het ontwerp, het sorteren en inspecteren van de 7 miljoen bloembollen tot het planten van de bloembollen in het park.

 

 

In bovenstaande video is te zien wat er gebeurt als de bloembollen binnenkomen bij Keukenhof. De volgende video komt over een aantal weken online. Daarin staat het planten van de bloembollen centraal. Keukenhof is in 2021 geopend van 20 maart tot en met 9 mei.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.