Keukenhof en Rotary planten End Polio Now tulp

Rotarians Gerda Schukking en Pieter Gaillard hebben samen met Bart Siemerink de tulp End Polio Now in Keukenhof geplant. Op 24 oktober wordt tijdens World Polio Day aandacht gevraagd voor het wereldwijde vaccinatieprogramma tegen polio. Rotaryclubs in heel Nederland verkopen de ‘End Polio Now’ tulpenbollen. De opbrengst gaat naar het vaccinatieprogramma.

Keukenhof en Rotary samen tegen polio

Keukenhof steunt de verkoopactie van de Rotary graag. Naast het planten in Keukenhof hebben lokale Rotarians op andere plekken in Nederland ook tulpenbollen geplant. Zo vragen ze aandacht voor de strijd tegen polio. Met de tulpenverkoopactie werd in 2019 door de Nederlandse Rotarians ruim 360.000 euro opgehaald.

 

 

End Polio Now

End Polio Now is een actie om de wereld vrij te maken van de ziekte poliomyelitis, ook wel kinderverlamming. Door preventieve vaccinatie en goede hygiëne kan polio worden voorkomen. Sinds 1988 (de start van de campagne van de Wereldgezondheidsorganisatie) is het aantal polio incidenten al met 99% gedaald.

 

 

Maar helaas is de ziekte in de landen Pakistan en Afghanistan nog steeds niet onder controle. Verwacht wordt dat binnen enkele jaren het doel, een wereld vrij van polio, zal zijn bereikt. 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.