Dit zijn 7 risicovolle bestemmingen voor vrouwelijke reizigers

Reizen is een avontuur waar veel mensen enorm veel plezier aan beleven. Of het nu gaat om reizen in een groep of alleen, er zijn fantastisch mooie dingen te zien. Toch is alleen reizen niet altijd een goed idee. Zeker voor vrouwen kan het gevaarlijk zijn om alleen te reizen. In dit artikel zetten we daarom de 7 gevaarlijkste plekken op een rij waar je als vrouwelijke reiziger enorm op je tellen moet passen.

India

India

De lijst begint met India. Uit onderzoek van Plan International blijkt dat alleenreizende vrouwen in India het grootste risico lopen om slachtoffer te worden van seksueel geweld. Ook zijn vrouwen van oudsher het mikpunt van schadelijke tradities en gebruiken. Hierdoor is het voor vrouwen onveiliger om alleen op reis te gaan in dit land.

Colombia

Ook Colombia behoort tot een van de gevaarlijkste landen voor vrouwen. Dit komt vooral door de hoge mate van armoede in grote steden. Hierdoor kunnen reizigers vaker het mikpunt worden van overvallen of geweld. Hoewel dit natuurlijk niet alleen voor vrouwen geldt, lopen vrouwen wel een verhoogd risico om slachtoffer te worden van dit geweld.

 

 

Daarbij komt dat in dit land corruptie vaak voorkomt. Dit is een van de andere manieren waarop je als vrouw veel hinder van je reis naar Colombia kan ondervinden. Seksuele intimidatie komt hier ook veel voor doordat mannen hun functie misbruiken.

Pakistan

Ook Pakistan is een land waar vrouwen vaak achtergesteld worden. Dit heeft wederom veel te maken met tradities en gebruiken die van oudsher ingeburgerd zijn. Volgens de Thomson Reuters Foundation blijkt dat vrouwen hier vaak het slachtoffer zijn van eerwraak. In dit geval is een man in zijn trots gekrenkt, waardoor hij wraak neemt. Dit gebeurt vaak door middel van geweld en discriminatie. Uit onderzoek blijkt bovendien dat er jaarlijks honderden vrouwen vermoord worden door hun eigen familie omdat ze een schande voor de familie zouden zijn.

Foto: Cultureroad

Worstelaars in Pakistan. De mannen op de foto hebben niets met het onderwerp van dit artikel te maken.

Saoedi-Arabië

In Saoedi-Arabië is er gelukkig al wel progressie te zien in de positie die vrouwen in het land innemen. Zo is het voor vrouwen sinds een aantal jaar toegestaan om zelf auto te rijden. Toch worden vrouwen op de arbeidsmarkt vaak achtergesteld, waardoor ze in wezen nog steeds afhankelijk blijven van de inkomsten van de man. Ook heeft een vrouw nog steeds toestemming nog van een mannelijke voogd om te mogen trouwen, reizen of studeren. Zonder deze toestemming gaat het simpelweg niet gebeuren.

Congo

Dat Congo onveilig is blijkt wel uit de 4,3 miljoen mensen die er op de vlucht zijn voor geweld. Voor vrouwen en kinderen is dit niet anders. Ook zij worden in dit land stevig onderdrukt. Aangezien zij weinig geld hebben, is het voor hen lastig om een eigen bestaan op te bouwen. Hierdoor worden zij ook vaker slachtoffer van seksueel geweld.

Nigeria

Nigeria staat vooral bekend vanwege de terroristische organisatie Boko Haram. Zij zijn tevens verantwoordelijk voor de onderdrukking van vrouwen en kinderen. Een van de belangrijkste punten van deze organisatie is dan ook dat vrouwen en kinderen geen rechten hebben in een volwassen wereld. Daarbij maken zij gebruik van seksuele intimidatie, discriminatie en mishandeling.

 

Lees ook dit artikel: Reizen tijdens de Ramadan

 

Ook het leger in het land maakt zich schuldig aan bovengenoemde strafbare feiten. Door de machtspositie waarin het leger verkeert zijn er veel militairen die hun positie misbruiken. Dit zorgt ervoor dat vrouwen en kinderen zowel door Boko Haram als door het eigen leger gevaar lopen.

Online veiligheid

Hoewel de fysieke veiligheid in deze landen een groot probleem is, kunnen vrouwen wel maatregelen nemen om online veilig te blijven. Dit kan door middel van een VPN. Hierdoor wordt namelijk het IP-adres gemaskeerd, waardoor anderen bijvoorbeeld niet jouw locatie kunnen achterhalen. Tevens zorgt dit ervoor dat je content kunt raadplegen uit jouw eigen land wanneer je verbinding maakt met een server in dat land. Op dat moment neemt jouw device namelijk het IP-adres van de server aan, waardoor het lijkt alsof jij je in dat land bevindt. Hierdoor kun je geblokkeerde content raadplegen.

Andere maatregelen die je kunt nemen als alleenreizende vrouw om online veilig te blijven zijn:

  • Niet alleen reizen
  • Reis niet ’s nachts en blijf ’s avonds binnen
  • Reis met taxi’s en probeer reizen te voet te vermijden
  • Blijf op de grote en begaanbare wegen
  • Reis met een gids

Door deze tips te volgen kun je zowel online als fysiek een stuk veiliger door het land reizen. Heb jij zelf nog tips om veilig te reizen? Laat het ons weten op Facebook. Dit artikel is tot stand gekomen na online onderzoek en andere bronnen en het betekent niet dat Verkeersbureaus.info afraadt naar deze soms prachtige bestemmingen te reizen. Dat is altijd je eigen verantwoordelijkheid. Kijk voor vertrek altijd op NederlandWereldwijd voor het laatste reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.