De nieuwe website bewijst dat het Klok & Peel veel meer is dan een museum

Museum Klok & Peel heeft in de afgelopen weken zijn oude website stilletjes ingeruild voor een nieuwe. Die nieuwe site is niet alleen overzichtelijker en gebruiksvriendelijker dan de oude, ze toont vooral ook dat Klok & Peel véél meer is dan een museum.

Unieke verzameling klokken

De website zet de unieke verzameling klokken en beiaarden én de bijzondere ontstaansgeschiedenis van de Peel nadrukkelijk samen in het zonnetje. De site nodigt uit om te blijven klikken. Daarmee opent zich online een cultuurparadijs voor jong en oud en voor zowel actieve als passieve cultuurliefhebbers.

Gemakkelijk in gebruik en meertalig

Voor de tekstueel ingestelde bezoeker zijn alle onderdelen overzichtelijk te vinden via een uitklapmenu. Wie liever rond kijkt vindt alle belangrijke onderdelen ook door te klikken op foto’s en themaplaatjes.

 

 

De website is nu ook deels Engels- en Duitstalig, en dat zal niemand verbazen na de succesvolle internationale exposities “Death Valley de Peel” en “Klokken voor Amerika”.

Méér dan museum

Vaste bezoekers weten al dat het museum méér wil zijn dan een instelling die de collecties ‘Klok’ en ‘Peel’ toont. Er is altijd wat omheen te doen. Dat is ook zo op de nieuwe website. Daar zijn bijvoorbeeld de tijdelijke tentoonstellingen, evenementen, het “online museum”, kleurplaten en activiteiten voor kinderen bijeengebracht onder één simpele link: “zien en doen”. Alle extraatjes zijn dus bij elkaar geplaatst en gemakkelijk te vinden.

 

 

Daarnaast zijn de Agenda en het Museumnieuws zichtbaar gemaakt op de voorpagina van de website, dus het publiek hoeft niets meer te missen. Het museum heeft juist vanwege de corona-pandemie diverse initiatieven genomen om zijn collectie online beter bereikbaar te maken. Ook is het gemakkelijk rondneuzen in de online webshop. Handig voor mensen die tijdelijk niet de mogelijkheid hebben om het museum te bezoeken.

Toch brandend nieuwsgierig naar – bijvoorbeeld – de Klokken voor Amerika of de geheimen van de Peel? Reserveer op de homepage van de website je kaartje(s) voor een fysiek bezoek aan Museum Klok & Peel.

Onderwijsaanbod

En nog is de koek niet op. Goed onderwijs vormt een van de pijlers van onze samenleving en ook van het museum. Daarom draagt het museum op de site haar steentje bij aan inzichtelijk onderwijs voor de regio met een transparant onderwijsprogramma, gekoppeld aan erfgoed.

Aantrekkelijke wedstrijd

De nieuwe website heeft vorm en inhoud gekregen door de inzet van museumvrijwilligers, gesteund door Buro3. Om de livegang van de site samen met het publiek te vieren geeft Museum Klok & Peel de komende drie weken elke week een aantrekkelijke prijs weg.

Om daar kans op te maken moet de volgende vraag worden beantwoord: Welke namen hebben de drie nieuwe klokken van het ‘Netherlands Carillon’ in Washington gekregen na de gieting bij Koninklijke Eijsbouts in april 2020? Tip: de klokken worden beschreven in de tentoonstelling Klokken voor Amerika. Het antwoord is te vinden op de nieuwe website.

Mail je antwoord naar communicatie@museumklokenpeel.nl en wellicht win jij een Familiedagkaart (toegang voor 2 volwassenen en 4 kinderen t/m 18 jaar) én het boek Klokken voor Amerika van prof. dr. Diederik Oostdijk. De actie start op maandag 26 oktober en eindigt op zondag 15 november.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.