Nieuw Corona-initiatief in Rhenen verbindt inwoners

In Rhenen is een bijzonder Corona-initiatief ontstaan. “Rhenen Verbindt” gaat over ons gedachtegoed op dit bijzondere moment. Rond Kerst hangt in de binnenstad van Rhenen een hele lange, grote slinger. Van duizenden antwoorden op de vraag: “Wat heb jij geleerd in 2020?”

Kunstenaar Mascha Bossuyt

Kunstenaar Mascha Bossuyt

2020 dwingt ons om te leren

“We kunnen er niet omheen. 2020 dwingt ons te leren. En om andere manieren te vinden om ons te verbinden. Met dit initiatief wil ik bereiken dat we ons in deze bijzondere tijd meer verbonden voelen. Al is het dan symbolisch,” zegt kunstenaar Mascha Bossuyt. Zij neemt het initiatief om een kunstwerk te maken wat zich door de binnenstad van Rhenen uitstrekt, als symbool voor verbinding.

 

 

“Je verwonderen of juist jezelf herkennen in anderen,” vertelt Mascha enthousiast, “dat kan heel troostend en inspirerend werken.” Inwoners wordt gevraagd op een kaartje in te vullen met het antwoord op de vraag wat zij hebben geleerd in 2020. Vanaf 4 november worden de kaartjes verspreid en begint het inzamelen.

 

 

Rond Kerst worden alle kaartjes samen in een hele lange slinger door de binnenstad van Rhenen gehangen, waar het enkele weken blijft hangen. Zo kan iedereen (Corona-proof) de antwoorden lezen op de kaartjes. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Bedrijvenkring Rhenen, DELTA Fiber Netwerk en het Cultuurplatform Rhenen. Iedereen wordt opgeroepen om mee te doen: scholen, verenigingen, winkeliers, zorgorganisaties, en zo verder.

“We gaan er samen iets bijzonders van maken. Het mooiste is echt als iederéén meedoet en een kaartje invult. Want ieder heeft een plek in onze samenleving. Niemand mag daarin ontbreken.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.