Maak van jouw Italië vakantie een onvergetelijke trip maken met de Giro d’Italia

Wil je dit jaar eens live meemaken hoe de Giro d’italia wordt gereden? Regel dan nu een vakantie naar Italië. Het reisadvies voor Italië van het ministerie van Buitenlandse Zaken is ook nog eens geel dus je kunt naar Italië toe reizen. De 103e editie van de Giro d’Italia wordt verreden van 3-25 oktober 2020.

Een waar spektakel

De Ronde van Italië zoals de Giro d’Italia in Nederland heet, is een waar spektakel en belevenis voor iedereen. Zelfs in COVID-19 tijden. Ook voor de niet-wielerfans. De giro wordt ook wel de mooiste wielerronde van Italië genoemd. De start van de wielerronde was dit jaar op Sicilië en eindigde in Palermo. Leuk om te weten is dat de wielrenners het eerste stuk te voet moesten afleggen. Maar liefst 1.100 meter moesten ze vanaf het parkeerterrein onderaan het stadje omhoog lopen.

Dit is het complete parcours

De wielrenners fietsen door een groot deel van Italië, van helemaal in het Zuiden van het land tot helemaal in het Noorden van Italie. Wil je jouw vakantie naar Italië afstemmen op de dagetappes zodat je in 2020 een keer een stuk van de Giro d’Italia kunt meemaken? Hier vind je de wielrenkalender van 2020 in een handig overzicht. Wat wordt de regio waar jij naar toe gaat in Italië? Let op, de route loopt voornamelijk langs de westkust van Italië, langs de Adriatische zee. Mocht je van plan zijn een city trip Rome te boeken dan zit je wel ver uit de buurt van deze legendarische wielerroute.

 

Lees ook dit artikel: Met KLM vliegen naar Malpensa

 

Waar vind je meer informatie over de Giro d’Italia?

Verkeersbureaus.info is een reisinspiratie platform en biedt je alle informatie over veel steden en regio’s in Italië. Maar inhoudelijke informatie over de Giro d’Italia is net iets teveel voor ons.

 

 

Dus voor de echte wielerfans die alles willen weten over de Ronde van Italië verwijzen wij je graag naar een andere site. Hier vind je alles over de Giro d’Italia 2020. Wie rijdt de dagetappe? Waar is de volgende rit? Dit en nog nog veel meer actuele informatie over de bekende wielerronde vind je op de eerder genoemde website.

Slotrit in Milaan

De laatste rit van de Giro d’Italia 2020 vindt plaats in Milaan. Dus wil je onze landgenoot Steven Kruijswijk* een mooi parcour zien rijden boek je dan je citytrip naar Milaan. De laatste etappe gaat van Cernusco di Naviglio, een dorp ten westen van Milaan naar Milaan zelf. Deze individuele tijdrit gaat over een afstand van 16,5 kilometer en bepaalt de slot winnaar van de Ronde van Italië.

Dit zijn de leukste hotspots in Italië

Download nu een handige reisgids over Italië. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie in Italië op je iPhone & iPad.

 

Wil je meer over Milaan te weten komen? Op de sectie Verkeersbureau Milaan vind je alles over de fashion hoofdstad van de wereld in het noorden van Italië. Let op, hoewel reizen naar Italië niet afgeraden worden, het land heeft kleurcode geel, moet je wel een negatieve PCR-test kunnen overleggen. Op onze Italië pagina vind je hierover meer informatie inclusief de test-locaties en de kosten van deze corona test. Zonder geldige COVID-19 test wordt je niet toegelaten in Italië, noch aan de grens als met de auto gaat, noch met het vliegtuig.

De fietsen zijn zowel door toeristen als locals te huren

Huurfietsen in Milaan

* Helaas heeft Steven Kruiswijk een dag na het verschijnen van ons artikel op 13-10-2020 de Giro d’Italia moeten verlaten omdat hij positief getest is op COVID-19.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.