Skipasprijzen stijgen dit jaar minder hard

De prijs voor een 6-daagse skipas in 2020/2021 is met 3% gestegen ten opzichte van vorig seizoen. Wintersportwebsites Snowplaza.nl en Skiinformatie.nl vergeleken de prijzen van de populairste skigebieden met elkaar en concludeerden dat een week skiën inmiddels meer dan € 275,- kost. Daarnaast voeren steeds meer skigebieden dynamische skipasprijzen in, waarbij het tarief varieert en afhankelijk is van factoren.

Prijsstijging lager dan vorig seizoen

De prijs van een 6-daagse skipas in het hoogseizoen bedraagt in 2020/2021 ruim € 275,-. Ten opzichte van vorige winter zijn de prijzen met 3,3% gestegen, waardoor er gemiddeld € 8,72 meer betaald dient te worden. De prijsstijging valt lager uit dan vorig seizoen (4%). Skipasprijzen van meer dan € 300,- zijn tegenwoordig geen uitzondering meer. Niet alleen in veel Zwitserse skigebieden is dit het geval, ook in onder andere Ski Arlberg (€ 313,-), Les Trois Valleés (€ 321,-) en Dolomiti Superski (€ 324,-).

 

 

Steeds meer skigebieden voeren een dynamisch prijssysteem in. Hierbij is de prijs afhankelijk van factoren, zoals het moment van aanschaf en de te verwachten drukte. Indien de skipas al vroeg wordt aangeschaft, scheelt dit veel geld. Zo kan de korting in Sölden, waar dit seizoen dynamische skipasprijzen zijn ingevoerd, oplopen tot 20%. Een annuleringsgarantie maakt mogelijk dat de skipas tot 5 dagen voor aankomst kan worden geannuleerd. Aan de fysieke kassa is de prijs voor een 6-daagse skipas in het hoogseizoen gestegen naar € 343,50.

 

 

In kleinere, minder populaire skigebieden zijn nog altijd skipassen onder de € 200,- te koop. Zowel in Oostenrijk (oa. Sonnenkopf), Frankrijk (oa. Le Grand Bornand) als in Italië (oa. Monte Bondone) zijn skigebieden met een lager prijsniveau. In het Duitse Winterberg (Sauerland) is de prijs van een 6-daagse skipas met 5% gestegen, maar ligt de prijs nog altijd onder de € 150,-. Ook Zuid-Duitsland, het Zwarte Woud en Tsjechië zijn aantrekkelijke bestemmingen voor een vriendelijk geprijsde wintersport.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.