Drents Museum lanceert online lessen voor onderwijs

Het Drents Museum lanceert een serie interactieve online lessen speciaal voor het onderwijs. Ook in deze tijd vindt het museum het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met kunst en erfgoed. Het afgelopen schooljaar was het door corona niet mogelijk om met schoolgroepen naar het Drents Museum te komen.

Nederland – Assen – Drenthe – 24-05-2014

Met de online lessen brengt het museum de cultuur naar de scholen toe. De programma’s zijn geschikt voor zowel het basis- als het voorgezet onderwijs. In oktober worden de eerste twee lessen gelanceerd. Een online ontdekkingstocht in 360 graden door Het Grootste Poppenhuis van Nederland en de online workshop Stillevens vind je overal. Vooraf reserveren is noodzakelijk via reserveringen@drentsmuseum.nl

Rondsnuffelen in de 18de eeuw

Vanaf 4 oktober is de online ontdekkingstocht (in 360°) door Het Grootste Poppenhuis van Nederland beschikbaar! Tallechien Jans, de huishoudster van de familie Van Lier, neemt de groep tijdens dit programma mee op ontdekkingsreis door het Ontvangershuis. Ze vertelt over de geschiedenis van de welgestelde familie en daagt de leerlingen uit om op zoek te gaan naar voorwerpen die er tegenwoordig heel anders uitzien. Tijdens deze unieke, virtuele reis komen de leerlingen en hun docenten erachter dat de wereld er 250 jaar geleden heel anders uitzag! Dit programma is geschikt voor midden- en bovenbouw van het (speciaal) basisonderwijs, kost € 2,- per leerling en duurt circa 30 minuten.

 

 

Stillevens vind je overal

Henk Helmantel schildert vaak stillevens. Hiervoor maakt hij met allerlei voorwerpen verschillende opstellingen. Vanaf 11 oktober krijgen onderwijsgroepen de mogelijkheid om te ontdekken hoe je een stilleven maakt en hoe je uit alledaagse spullen inspiratie kunt halen. De groep wordt online begeleid door een museumdocent van het Drents Museum.

 

 

Tijdens de online workshop Stillevens vind je overal worden er eigentijdse filmpjes getoond, stelt de museumdocent prikkelende vragen en gaan de leerlingen zelf aan de slag met opdrachten. De interactieve workshop is geschikt voor de bovenbouw van het basisonderwijs en onderbouw van het voortgezet onderwijs (bovenbouw is in overleg). Het programma duurt 75 minuten en kost € 4,- per leerling.

Online rollenspel

Op dit moment is het museum druk bezig met het uitwerken van een derde online les. Een online rollenspel genaamd Mysterie in het veen. In deze archeologieles, die vanaf januari 2021 beschikbaar is, worden de leerlingen onderdeel van een spannend, interactief verhaal. Ze reizen terug naar de Romeinse tijd. In een sfeervolle en verhalende vorm maken ze kennis met het leven van tweeduizend jaar geleden en de topstukken uit de archeologische collectie van het Drents Museum. Mysterie in het veen is geschikt voor de bovenbouw van het basisonderwijs en onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het programma duurt 75 minuten en kost € 4,- per leerling.

Fysiek bezoek

Het is ook mogelijk om met een schoolgroep naar het Drents Museum te komen. Het museum heeft diverse maatregelen getroffen om groepen coronaproof te ontvangen. Zo biedt het museum dit najaar ook fysieke onderwijsprogramma’s aan bij de tentoonstelling Henk Helmantel – Meesterschilder. Alle onderwijsprogramma’s zijn terug te vinden op de website van het Drents Museum.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.