De hele reisbranche komt in het geweer tegen de reisadviezen

Onder het motto ‘Reisbranche in geweer tegen reisadviezen’ is de reisbranche een petitie gestart voor heldere en genuanceerde reisadviezen. De huidige reisadviezen van Buitenlandse Zaken houden geen rekening met de Nederlandse vakantieganger/consument en het voortbestaan van de reisbranche.

Rolkoffers in Den Haag

Tegelijk is een oproep gedaan aan medewerkers in de reisbranche om vrijdagmiddag 11 september (13.00-15.00 uur) naar Den Haag te komen met een rolkoffer. Het is niet de bedoeling een demonstratie te houden, maar door ludiek in het centrum rond te lopen met de rolkoffer aandacht te vragen voor de benarde situatie waarin de reissector zich bevindt. Hierbij wordt uiteraard de 1,5 meter afstand in acht genomen. De dresscode is oranje, de kleur van het reisadvies waarmee Buitenlandse Zaken populaire vakantiebestemmingen op slot zet.

 

 

Aanleiding is het recente reisadvies voor de Griekse eilanden, die dinsdag als geheel op kleurcode oranje werden gezet (alleen noodzakelijke reizen). De initiatiefnemers pleiten voor genuanceerde en meer gedetailleerde reisadviezen. Zo heeft het Verenigd Koninkrijk voor slechts zeven Griekse eilanden een gericht reisadvies gegeven.

 

 

‘We willen bereiken dat ook vanuit Nederland meer genuanceerde reisadviezen worden gegeven. Daarmee wordt voorkomen dat de vakantieganger en de reissector worden gedupeerd’, zegt initiatiefnemer Tom van Apeldoorn, uitgever van de vakbladen TravelPro en TravMagazine in Hilversum. ‘En leg aan de vakantieklant maar eens uit waarom je uit Nederland niet naar de Griekse eilanden zou mogen, terwijl Duitsers gewoon op Kreta op vakantie kunnen.’

Met ongenuanceerde reisadviezen die afwijken van de ons omringende landen gaat de wereld op slot. ‘Niet alleen reizigers zijn hiervan de dupe, maar zeker ook de reisbranche, die al zo zwaar wordt getroffen door de coronacrisis.’

Om aandacht te vragen voor de benarde economische situatie van de reissector worden medewerkers uit die branche opgeroepen vrijdag tussen 13.00 en 15.00 uur naar het centrum van Den Haag te komen. Het is niet de bedoeling een demonstratie te houden, maar door rond te lopen met rolkoffers aandacht te vragen. Als een verdwaalde reiziger die niet meer weet waar hij naartoe moet… De hashtag voor deelnemers is #savetourism.

De petitie wordt later aangeboden in Den Haag, compleet met een cadeau, het spel Twister. De petitie kan worden ondertekend via deze link www.petities.com/reisadviezen_afstemmen_met_andere_landen_en_eenduidig_systeem_met_nuancering

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.