Het Griekse vasteland en de Peloponnesos zijn niet oranje

De Griekse eilanden hebben op dit moment code oranje gekregen, tot de condities verbeteren. Heb jij in de nabije toekomst een reis geboekt naar één van de Griekse eilanden en baal jij dat deze reis niet door kan gaan? Niet getreurd! Boek je reis om en geniet nog even van het Griekse goede leven. Dit zijn een aantal ideeën voor bestemmingen op het vaste land en de Peloponnesos die code geel zijn.

Code geel

Je vliegt vanaf Schiphol in 3 uur direct naar het olijvenparadijs Kalamata. De perfecte start van jouw vakantie op het grootste schiereiland van Griekenland. Wat kun je in de Peloponnesos beleven? Van waanzinnige fietstochten rondom Kalamata, een wandeling door de sprookjesachtige vestigingsstad Monemvasia tot een reis terug in de tijd in de stad Olympia, waar de Olympische Spelen startte. En van relaxen op een van de heerlijke stranden in Mani, tot raften op de Lousios rivier in Arcadia en de meerdaagse wandelroute: de Menalon Trail.

 

 

Vlieg direct naar Thessaloniki en reis in 40 minuten naar het paradijs: het schiereiland Chalkidiki. Dit is de perfecte combinatie tussen ongerepte landschappen, stranden met een indrukwekkende kleur zee en avontuur verspreid over drie landtongen: Kassandra, Sithonia en Pro-Athos.

 

 

In het hoge noorden van Griekenland vind je de regio Epirus. Een bestemming met een indrukwekkende natuur, authentieke Griekse dorpen en waar je een diverse vakantie tegemoet gaat. Vlieg rechtstreeks naar het vliegveld Aktion, van waar je in een mum van tijd het kleurrijke stadje met een heerlijk strand: Parga bereikt. Of ga zeilen in Sivota, van stad naar stad hiken in het Pindosgebergte of vaar met een bootje over het meer van de bruisende stad Ioannina.

Ondergaande zon over het meer van Ioannina

Vlieg rechtstreeks naar het bruisende en multiculturele Thessaloniki. De stad die bekendstaat om de geweldige cuisine en waar je heerlijk langs de boulevard kunt fietsen. Reis vervolgens verder naar de havenstad Volos, waar je in gezellige tsipouradika’s geniet van mezes (kleine gerechtjes) en Tsipouro (lokale likeur). Reis door naar Meteora. Deze gigantische rotsen met bovenop kloosters lijken recht uit een sci-fi film te komen. Hier kun je waanzinnige wandeltochten maken! En eindig je reis weer in Thessaloniki.

De Witte Toren in Thessaloniki

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.