10 fascinerende belevenissen in het eeuwenoude oosten van Ierland

Wat er zo bijzonder is aan het eeuwenoude oosten van Ierland? Een bezoek aan deze buitengewoon indrukwekkende regio neemt je mee op reis terug in de tijd tot wel 5000 jaar geleden. Hier
voel, ervaar en beleef je het vervlogen verleden van de Ierse geschiedenis en alle verhalen te midden van cultuurschatten en natuurjuwelen. Wanneer de tijd rijp is om weer op vakantie te gaan naar Ierland, staan deze 10 bijzondere tips bovenaan de bucketlist om te ontdekken hoe uniek deze vakantieregio is.

1. Brú na Bóinne UNESCO World Heritage Site

Ervaar het magische gevoel van levende historie in het gebied naast River Boyne in County Meath. De plek dateert uit de tijd voor de piramides, bevat een van ’s werelds meest belangrijkste prehistorische landschappen en omvat de grootste collectie van megalithische kunst in Europa. Hier vind je meer informatie over Brú na Bóinne.

2. Kilkenny

Een historische stad waar het erfgoed overal zichtbaar is. Bewonder het oude Kilkenny Castle en wandel over de straten met kinderkopjes, terwijl je geniet van de moderne sfeer, de goede keuken en fantastische Ierse pubs. Hier vind je meer informatie over Kilkenny.

Kilkenny Castle

3. Glendalough

Ervaar het Ierland van heiligen en geleerden op deze rustige bestemming in County Wicklow. De kloosterstad, gesticht in de 6e eeuw, is net zo indrukwekkend als de uitzichten over het omringende dal. Hier vind je meer informatie over Glendalough.

 

 

4. Hook Head Lighthouse

Reis terug in de tijd in de oudste werkende vuurtoren ter wereld in County Wexford: Hook Head Lighthouse. Overwin je hoogtevrees, beklim de trappen naar het uitkijkplatform en geniet van een eindeloos uitzicht over zee terwijl je luistert naar de verhalen van het leven als vuurtorenwachter. Hier vind je meer informatie over Hook Head Lighthouse.

Hook Lighthouse

5. Dunbrody Famine Ship

In County Wexford leer je meer over de Ierse hongersnood op een authentieke reproductie van een emigrantenschip uit 1840. Gekostumeerde personages en interactieve tours laten niets aan de verbeelding over en nemen je mee naar vervlogen tijden. Hier vind je meer informatie over Dunbrody Famine Ship.

6. Clonmacnoise, County Offaly

Deze eeuwenoude kloosternederzetting aan de oevers van River Shannon dateert uit 548. Wandel langs de uitgestrekte ruïnes van een kathedraal, een kasteel, een hoge ronde toren, meerdere kerken, twee belangrijke kruizen en een groot aantal christelijke grafstenen. Hier vind je meer informatie over Clonmacnoise, County Offaly.

7. Titanic Experience

Treed in de voetsporen van de passagiers en ga aan boord van de Titanic bij het pittoreske Cobh, County Cork, de laatste aanleghaven van het schip. Bezoek ‘Heartbreak Pier’ en laat je meevoeren op de noodlottige vaart in de Titanic Experience. Hier vind je meer informatie over de Titanic Experience.

 

 

8. Irish National Stud

Zie met eigen ogen waarom de Ieren koning te paard zijn bij een van ’s werelds meest toonaangevende fokkerijen voor volbloedrassen in County Kildare. Sluit je bezoek af met een wandeling door de aangrenzende Japanse tuinen, een natuurjuweeltje van de bovenste plank. Hier vind je meer informatie over Irish National Stud.

9. Rock of Cashel

Een spectaculaire historische bezienswaardigheid: het icoon van County Tipperary is geliefd vanwege het rijke culturele erfgoed. De imposante muren omvatten een grote ronde toren, een eeuwenoude kathedraal en de mooiste Romaanse kapel van het land. Hier vind je meer informatie over Rock of Cashel.

10. Cavan Burren Park

Ontdek dit idyllische en fascinerende landschap in County Cavan, dat zowel geologisch als archeologisch zeer de moeite waard is. In verschillende trails en een interactief centrum leer je meer over de geschiedenis van dit gebied. Het maakt deel uit van UNESCO Marble Arch Caves Global Geopark en is een paradijs voor wandelaars. Hier vind je meer informatie over Cavan Burren Park.

Wandelpad bij Cavan Burren Park

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.