Paznaun-Ischgl richt zich op uitgebreide gezondheids- en veiligheidsnormen voor de komende winter

Besluitnemers in de regio Paznaun in Tirol hebben een uitgebreid pakket maatregelen ontwikkeld om de gezondheid en veiligheid van gasten, werknemers en lokale bevolking in het winterseizoen optimaal te beschermen.

Het bekende Top of the Mountain Concert waarmee traditiegetrouw de start van het winterseizoen wordt ingeluid, zal dit jaar niet plaatsvinden. Er wordt gewerkt aan een alternatief dat in het najaar wordt gepresenteerd.

Hoogste prioriteit

“Gezondheid heeft de hoogste prioriteit”, stellen burgemeester Werner Kurz, de bestuursleden van de Tourist Board Alexander von der Thannen, Arnold Tschiderer en Michael Zangerl en de twee directieleden van Silvrettaseilbahn AG, Markus Walser en Günther Zangerl.

 

 

Om grote bijeenkomsten te vermijden, is er dit jaar geen Top of the Mountain Concert aan het begin van het seizoen. “We willen dat de focus ligt op de natuur en het uitgestrekte skigebied dat loopt tot in Samnaun – Zwitserland, waar dagelijks 500 ha piste wordt geprepareerd. Details van de alternatieve winterstart worden in de herfst gepresenteerd”, aldus de organisatoren.

Uitgebreide testen en medische certificaten

De voorbereidingen en ontwikkeling van de bijzondere gezondheids- en hygiënerichtlijnen zijn uitgevoerd onder goedkeuring van experts en in samenwerking met de liftbedrijven van Ischgl en Samnaun. Het pakket gezondheids- en veiligheidsmaatregelen zet de standaard en vormt een totaal aanpak voor heel Paznaun, die verder gaat dan de officiële voorschriften.

Maatregelen voor medewerkers

In het komende winterseizoen moeten alle medewerkers bij aankomst in het gebied een recent negatief COVID-testresultaat overleggen, of worden voor de start van het seizoen getest. Tijdens het winterseizoen kunnen medewerkers zich frequent laten testen, om zowel gasten als collega’s de best mogelijke bescherming te bieden.

Maatregelen voor gasten

Gasten worden geadviseerd zich vooraf te laten testen zodat zij bij het inchecken in de hotels een negatief testresultaat kunnen tonen dat maximaal 72 uur oud is. “Degenen die geen testresultaat kunnen overleggen, krijgen een vrijwillige test aangeboden en kunnen hiervoor terecht in het plaatselijke testcenter voor gasten”, legt Alexander von der Thannen, Tourism Board voorzitter, uit.

 

 

Bij het inchecken wordt de temperatuur gemeten en moet een korte vragenlijst worden ingevuld en ondertekend. Momenteel wordt gewerkt aan een gepersonaliseerde contact-opsporings app om de veiligheid verder te verbeteren.

Maatregelen voor vroege detectie van mogelijke infectie

“Op het gebied van preventie werkt Paznaun aan monitoring van het rioolwater. Dit is een initiatief van de Tiroolse deelstaatregering in samenwerking met de Universiteit van Innsbruck, dat in het hele land wordt geïmplementeerd”, zegt burgemeester Werner Kurz. Deze doorlopende rioolproeven moeten het mogelijk maken een mogelijke infectie in een vroeg stadium met een hoge mate van nauwkeurigheid te identificeren.

Grensoverschrijdende veiligheid in de Silvretta Arena

“Het is daarnaast onze belangrijkste zorg om in het skigebied het hoogst mogelijke veiligheidsniveau te garanderen door passende gezondheids- en hygiënemaatregelen te treffen. De maatregelen zijn in overeenstemming met de huidige wettelijke voorschriften, maar gaan veelal verder dan deze minimumvereisten ”, aldus Günther Zangerl.

Maatregelen voor de skiliften

Alle gondels worden constant gedesinfecteerd met koude mistapparatuur om 99,99% van de virussen, bacteriën en sporen in de liftcabines te vernietigen. Dezelfde methode wordt ook gebruikt in de skibussen, maar ook in sportwinkels, skiwinkels, sanitaire voorzieningen, liftcabines en EHBO-posten. Elke dag wordt bij al het liftpersoneel een temperatuurmeting uitgevoerd voordat zij aan het werk gaan, een belangrijk onderdeel naast verplichte testen aan het begin en vervolgtesten voor alle medewerkers die contact hebben met klanten.

Ischgl skilift

De gondels van de skiliften worden gedesinfecteerd om virusen en bacteriën te doden

Maatregelen voor skiërs

Wintersportliefhebbers zijn verplicht om een masker over mond en neus te dragen in de skilift, zowel in de stoeltjeslift als de gondel of cabinebaan. De Silvrettaseilbahn AG heeft 600.000 multifunctionele doekjes aangeschaft, gasten ontvangen deze gratis bij de aankoop van een skipas. Maskers voor de mond en neus zijn verplicht in neuralgische en andere speciaal aangewezen gebieden; al het personeel dat met klanten in contact komt, moet eveneens een mond-neuskapje dragen.

 

 

De wachtrijzones worden zo ingericht dat groepen met dicht bij elkaar staande mensen worden voorkomen, onafhankelijk van de huidige wettelijke voorschriften. “Om ervoor te zorgen dat voldoende sociale afstand wordt gerespecteerd, beperken we de toegang tot onze bergrestaurants. Deze maatregelen kunnen ook snel worden aangepast om aan te sluiten op de vereiste hygiënemaatregelen”, zegt Markus Walser.

Après-ski aanzienlijk beperkt

Tevens is besloten maatregelen te nemen om ‘uitgaanstoerisme’ te beperken: “Conform officiële bepalingen wordt dit drastisch ingekrompen. Dat betekent dat er deze winter geen après-ski zal zijn op de manier, zoals we die tot nu toe kennen”. Naast de officiële eisen voor het komend seizoen, worden in Ischgl ook kwaliteitsmaatregelen voor de lange termijn genomen. Meer details over de restricties worden in het najaar aan het begin van het winterseizoen nader bekendgemaakt.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.