Ontdek Hamburg met deze 5 tips

Snak je ook zo naar een weekend weg of de zomervakantie, maar wil je wel in de buurt blijven? Dan is ons buurland Duitsland ideaal voor jou… geen idee waar je naar toe moet rijden? Kies voor de groenste stad van Duitsland, een culinair walhalla en de bruggenhoofdstad van Europa (veel water gegarandeerd). Grab your bag en ontdek Hamburg.

1. SUPPEN

Huur een SUP bij het Alstermeer in het centrum van de stad en ontdek Hamburg van een hele ander kant. Langs de kanalen van Alster SUP je zo langs groene woonwijken en naar het ‘Stadtpark Hamburg’. Dit is de groene long van de stad en een favoriete locatie voor openluchtevenementen.

2. Met de wind in de rug

Voel de wind in de rug tijdens een heerlijke fietstocht langs de stadkust. Start in Blankenese in het westen en fiets naar Hafencity met toppers als de Elbphilharmonie (wereldberoemde concertzaal en landmark van Hamburg) en Speicherstadt (grootste aaneengesloten opslagcomplex ter wereld – UNESCO werelderfgoedlijst).

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

3. Strandperle (Oevelgönne)

Strandperle is de ultieme spot om naar de voorbijvarende schepen in de rivier de Elbe te kijken. Pak een verfrissend drankje bij deze parel aan de oever bij Oevelgönne, graaf je voeten in het zand en droom weg.

 

 

4. Get in touch with nature

Met de ontelbare parken en natuurreservaten (31!) die Hamburg rijk is, kun je volop genieten van de natuur. Maak bijvoorbeeld een wandeling door het 200 jaar oude ‘Planten und Blomen’ park met de grootste Japanse tuin van Europa.

5. Sunset

De mooiste zonsondergang zie je op het Elbphilharmonie’s Plaza! Dit uitkijkplatform heeft een waanzinnig panoramisch uitzicht over de stad en haven van Hamburg. Uiteraard kun je ook volop genieten van gezellige straten met cafés en restaurants. Hamburg staat bekend om haar ‘open air’ food en events. Dankzij het uitgebreide en milieuvriendelijke openbaar vervoersnetwerk van Hamburg, inclusief havenveerboten en het StadtRAD-fietsverhuursysteem, heb je geen auto nodig om je te verplaatsen in de stad. In feite is het openbaar vervoer in Hamburg volledig CO2-neutraal. En met de digitale Hamburg CARD green kun je onbeperkt duurzaam reizen.

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan?! Bekijk hier voor 360º beelden en kies welke groene locatie je in ieder geval gaat bezoeken!

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.