De 7 wonderen van de Wild Atlantic Way

Als de internationale reizen naar Ierland terugkeren, is een bezoek aan de spectaculaire westkust van Ierland zeker de moeite waard, geïnspireerd op de imposante rotspartijen en schitterende uitzichten over de Atlantische Ocean. De 2.500 km lange Wild Atlantic Way kronkelt van het Inishowen-schiereiland in het noorden van Donegal County naar het zuidelijke stadje Kinsale in County Cork en onthult keer op keer natuurlijke wonderen. Deze zeven wonderen in negen Ierse counties, langs een onvergetelijke route met adembenemende kustlandschappen en uitzonderlijke ervaringen, mogen niet worden gemist.

1. Slieve League Cliffs in County Donegal

De afgelegen, rotsachtige noordelijke landtongen, aangetast door wind en golven, zijn een mooi en ruig wandelparadijs. Bovenop de steile granieten muren van Slieve League Cliffs, die tot de hoogste zeekliffen van Europa behoren, geniet je van een groots uitzicht en verfrissende, zoute zeelucht.

 

 

 

De leukste hotspots in Ierland in een gratis reisgids

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil graag Ierland tips in het Nederlands ontvangen*

 

2. Mullaghmore Head in County Sligo

Dit pittoreske voorgebergte is de plek om prachtige Atlantische golven te zien, die veel surfers naar dit gebied trekken. Ervaar golven tot wel 10 meter hoog die tegen de kust op slaan en de kracht van de oceaan tonen.

3. Kliffen van Moher in County Clare

Een van de meest inspirerende natuurlijke attracties in Ierland zijn de spectaculaire kliffen van Moher, die op hun hoogste punt 214 meter bereiken en uitgestrekt over 14 kilometer. Loop over het pad langs de kliffen en geniet van een ononderbroken uitzicht over de oceaan naar Galway Bay en de Aran-eilanden.

4. Killary Harbour in County Galway en Mayo

Killary Harbour is het grootste fjord van Ierland, een magische inham omringd door bergen in het Connemara National Park. Dankzij de rust is het de perfecte plek voor te ontspannen wandeling of om wat dolfijnen te spotten.

 

 

5. Skellig Michael in County Kerry

Dit unieke eiland met de beroemde bijenkorf bouwwerken staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en was meer dan 1.000 jaar geleden een toevluchtsoord voor monniken. Nu internationaal bekend als de schuilplaats voor Luke Skywalker uit Star Wars: The Force Awakens, een toegangspoort tot een andere wereld.

6. Coumeenole Beach in County Kerry

De zuidelijke schiereilanden van de Wild Atlantic Way bieden enkele van de mooiste landschappen van het eiland. Zoals het Coumeenole Beach op het schiereiland Dingle, een gouden zandvlakte in een beschutte adembenemende baai, ongeacht het seizoen.

7. Old Head of Kinsale in County Cork

The Old Head of Kinsale is een landtong als geen ander. Doordat deze uitsteekt in de Atlantische Oceaan geven het dramatische landschap en het adembenemende uitzicht op de oceaan het gevoel alsof je op de rand van de wereld bent aangekomen. Gecombineerd met prestigieuze golfbanen en een vuurtoren met een uitkijk naar de laatste rustplaats van de oceaanstomer Lusitania, is dit een niet te missen wonder van Wild Atlantic Way

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.