Het natuureiland Dominica heropent zijn grenzen voor alle reizigers

Na succesvolle restricties om de verspreiding van het Covid-19 virus te beperken, heropende Dominica de grenzen op 15 juli 2020. .

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Nieuwe Gezondheidsinvesteringen, Dr. Irving McIntyre, kondigde dit voor het eerst aan op een persconferentie op 1 juli 2020, en de eerste minister, de geachte heer Roosevelt Skerrit, bevestigde de data en lichtte de vooropgestelde protocollen verder toe in daaropvolgende radio- en televisieprogramma’s.

Geen nieuwe Corona op Dominica

Sinds 30 juni 2020 zijn er in Dominica geen nieuwe Covid-19 besmettingen meer vastgesteld. In totaal waren er 18 bevestigde gevallen van Covid-19, waarbij er geen enkel dodelijk slachtoffer te betreuren viel. Alle besmette personen zijn hersteld.

 

 

De heropening van de grenzen zal op een gefaseerde manier gebeuren, waarbij tijdens fase één staatsburgers en inwoners vanaf 15 juli 2020 naar Dominica mogen terugkeren. Tijdens fase 2 van de heropening van de grenzen kunnen alle reizigers, ook niet-onderdanen, vanaf 7 augustus 2020 naar het natuureiland reizen.

 

 

Richtlijnen en protocollen voor wat betreft gezondheid en veiligheid werden zorgvuldig uitgewerkt en formeel bekendgemaakt om het risico op nieuwe gevallen van Covid-19 na de heropening van de grenzen tot een minimum te beperken.

Geopende accommodaties

Tot op heden hebben 6 accommodaties het EHD-certificaat verkregen en zijn geopend om gasten te ontvangen:

  • Banana Lama Eco Villas
  • Cabrits Resort & Spa Kempinski (*wellness en kidsclub gesloten)
  • Hotel The Champs
  • Mango Garden Cottages
  • Riverside Hotel
  • Rosalie Bay Resort

Bekijk de hotels op Dominica. Het certificaat van goedkeuring geeft aan dat de betrokken accommodatie de nodige maatregelen genomen heeft voor een veilige vakantie-ervaring.

De volgende hotels openen in een latere fase:

  • Fort Young Hotel: op 1/10/20
  • Tamarind Tree Hotel Dominica: momenteel geopend, sluit van 1/9/20 tot en met 31/10/20
  • Jungle Bay Dominica: op aanvraag

Wat alle andere hotels betreft, kan het hotel best rechtstreeks gecontacteerd worden voor de meest recente informatie.

Bezienswaardigheden

Alle sites en attracties zijn geopend en kunnen bezocht worden, met uitzondering van Trafalgar Falls, Middleham Falls, Emerald Pool en de segmenten 8, 11 & 13 van de Waitukubuli National Trail die momenteel gesloten zijn voor onderhoudswerken.

Bereikbaarheid

Langeafstandsvlucht met Air Belgium vanuit Charleroi of met KLM vanuit Amsterdam naar de eilanden Martinique of Guadeloupe of met Air France vanuit Parijs naar Martinique, Guadeloupe of Sint-Maarten.

​Reizigers kunnen Dominica vervolgens met het vliegtuig bereiken met Air Antilles, Air Sunshine, Coastal Air Transport, Seaborne Airlines of WINAIR vanaf de omliggende hubs op de naburige eilanden Guadeloupe en Martinique en vanuit Antigua, Barbados, Puerto Rico, St. Maarten en de Amerikaanse Maagdeneilanden. Er wordt ook een veerdienst aangeboden naar Dominica door Walferry en L’Express-Des-Îles vanaf Guadeloupe, Martinique of St. Lucia.

Dominica in een notendop

Dominica (uitgesproken als Dom-in-IEK-a, en niet te verwarren met de Dominicaanse Republiek) is een paradijs voor avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar een unieke vakantie-ervaring. Het aanbod varieert van wandelen, culturele evenementen en festivals, duiken en watersporten, walvissen en dolfijnen spotten en canyoning tot een bezoek aan de laatste inheemse bevolking van het Caribisch gebied – de Kalinago Indianen. Dominica ligt ten zuiden van Guadeloupe en ten noorden van Martinique in het oostelijke Caribische gebied.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.