Culturele toproutes in het Teutoburgerwoud – wandelen langs kunst en caleidoscopen

Op nog geen uur rijden vanaf onze oostgrens bereik je het Teutoburgerwoud. Hoge bergen en rivierdalen, gezondheids- en kuuroorden en een rijke historie met verrassende culturele bezienswaardigheden. Kortom; een fascinerende wandelregio waar van alles te ontdekken valt.

Bekroond wandelen

Zijn populariteit heeft de wandelregio Teutoburgerwoud onder meer te danken aan de kwaliteit van de wandelroutes. De Duitse Wandelbond waarborgt de kwaliteit van deze routes en voorziet ze van keurmerken. Een door de wandelbond bekroonde route legt de basis voor een onvergetelijke wandelervaring. Naast goed routenetwerk, goede bewegwijzering en afwisselende routes door een natuurlijke omgeving is het ook belangrijk dat er voldoende gekwalificeerde eet- en slaapgelegenheden voor de wandelaars beschikbaar zijn.

Als je eenmaal over een bekroonde route hebt gewandeld, wil je nooit meer anders. Het Teutoburgerwoud is sinds vorig jaar maar liefst 22 nieuwe kwaliteitswandelroutes rijker. We nemen je mee langs twee bijzondere themaroutes.

 

 

Wandelen langs caleidoscopen

Het kuuroord Bad Driburg is een van de zeven geneeskrachtige oorden van het Teutoburgerwoud. Bad Driburg heeft zijn titel vooral te danken aan het veen, het thermale water en het veelzijdige wellnessaanbod. Rondom deze geneeskrachtige oase ligt een creatieve wandelroute die je langs acht caleidoscopen brengt.

De Kaleidoscopweg is dankzij zijn speelse insteek en korte afstanden vooral bij gezinnen erg populair. De route bestaat uit twee lussen van 2,5 en 3,2 kilometer en laat je kennismaken met de oude glastraditie van het Bad Driburg.

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Kunstzinnige wandeling

Niet ver van Bad Driburg ligt het artistieke plaatsje Nieheim. Nieheim mag zich sinds 2003 geneeskrachtig kuuroord noemen en is ook geliefd vanwege de regionale specialiteiten van het Westfalen Culinarium en de mooie wandelomgeving. De natuur rond Nieheim is zelfs zo bijzonder, dat het stadje lange tijd de inspiratiebron was voor de kunstobjecten van veel internationale kunstenaars.

 

 

Hier kunnen kunstliefhebbers hun hart ophalen met het bijna 10 kilometer lange Nieheimer Kunstpfad. De kunstroute is vorig jaar opnieuw vormgegeven en heropend voor wandelaars. Tijdens je wandeling wordt je verrast door acht verschillende kunstobjecten zoals de „verlovingsring” en het „strijkorkest” met 50 stalen muziekinstrumenten.

Onderweg

Bad Driburg en Nieheim liggen in het zuidoosten van het Teutoburgerwoud zijn vanaf de grens binnen anderhalf uur te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Langs beide kwaliteitsroutes kun je overnachten in verschillende accommodaties waar een gepaste afstand tot andere gasten goed te realiseren is – van camping, kleinschalig wandelpension tot vrijstaande vakantiehuisjes. Ook zijn er verschillende gekwalificeerde wandelhotels; zij bieden wandelaars extra service zoals bagagetransfer.

Een overzicht van kaarten en wandelroutes vind je in de Nederlandse wandelbrochure die gratis te bestellen en te downloaden is via de website. Op deze website vind je ook actuele informatie rondom het coronavirus en de bijbehorende maatregelen van horecagelegenheden, bezienswaardigheden en routes.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.