Camper- en kampeervakanties winnen aan populariteit door Corona

Het coronavirus heeft veel invloed op onze manier van leven. Zo moeten we niet alleen 1,5 meter afstand van elkaar houden, maar kunnen we ook niet meer spontaan naar de bioscoop, winkelen in de stad of uit eten zoals we dat misschien gewend waren. Maar ook de manier van vakantie vieren is nu helemaal veranderd!

Dit merken we vooral nu we in de zomermaanden zitten en we normaliter massaal het vliegtuig zouden pakken naar verre oorden. Veel mensen kiezen er namelijk momenteel liever voor om op campingvakantie te gaan en laten hotels links liggen. Camperverhuurder Camperdays zag de vraag naar huurcampers flink stijgen ten opzichte van vorig jaar. Veel Nederlandse huishoudens kiezen er dit jaar voor om een campingvakantie binnen Europa te houden.

Zo houdt Nederland zomervakantie dit jaar

Ook uit onderzoek van BOVAG blijkt dat 8% thuis blijft deze zomer. 13% geeft op een andere manier invulling aan de zomervakantie door meer dagjes uit te plannen. Toch geeft 34% ook aan dat ze liever op vliegvakantie willen, ondanks COVID-19. 45% van de respondenten geeft aan dat ze deze zomer met de auto of camper op reis gaan. Er worden 3 redenen genoemd waarom men voor dit type vakantie kiest. Ten eerste verwacht 28% dat een kampeervakantie de grootste kans heeft dat het gewoon doorgaat. Nog eens 28% wil liever niet te ver weg op vakantie vanwege het virus. 27% denkt dat het besmettingsgevaar wordt verkleind als je met auto of camper op vakantie gaat, omdat je dan zoveel mogelijk je eigen voorzieningen gebruikt.

Spanje populair voor kampeerders

Spanje staat bekend om haar toeristische trekpleisters langs de kust. De zon schijnt daar continu en in de zomer is het er zo druk op het strand dat je het zand niet meer kunt zien. Dit beeld zullen we deze zomer natuurlijk niet meer zien!

 

 

Toeristische vakantielanden zoals Spanje hebben al een aantal maatregelen getroffen om de grote groepen toeristen op een verantwoorde manier te verwelkomen. Aan de ene kant is men wel terughoudend, want veel plaatsen in het platteland zijn nog niet in aanraking gekomen met het coronavirus. Het is dus zeer begrijpelijk dat zij bang zijn dat de besmettingen gaan toenemen wanneer er hordes toeristen zullen komen. Aan de andere kant is men ook weer blij dat het normale leventje weer opgepakt wordt en dat er weer toeristen komen, want dat is goed voor de economie!

Spanje verwacht dit jaar vooral veel toeristen die met de camper komen. Veel gezinnen huren een camper in plaats van in een hotelkamer te zitten.

 

 

Op de Spaanse campings zijn uiteraard ook een aantal maatregelen in acht genomen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Zo worden de openbare ruimtes op de camping extra veel gedesinfecteerd om de hygiëne zo goed mogelijk te houden. Social distancing is en blijft belangrijk. Iedereen dient voldoende afstand te houden als ze bars, restaurants, supermarkten en winkels bezoeken. Ook wordt het dragen van mondkapjes gestimuleerd op plekken waar afstand houden moeilijk is.

Veilig genieten met een camper

Deze extra regels zorgen ervoor dat je misschien niet helemaal vrijuit vakantie kunt vieren, maar laat je er niet door afschrikken! Reizen met de camper is namelijk ideaal om Spanje te ontdekken. Je komt met een camper namelijk op plekken die je normaal gesproken niet zo snel zou bezoeken. Daarnaast heb je ook de vrijheid om makkelijk van de ene plaats naar de andere te verkassen en je doet alles op je eigen tempo.

Ga jij deze zomer ook kamperen? Check de plaatselijke regels!

Ga jij deze zomer ook met de caravan of camper weg en wil je naar het buitenland? Dan is het slim om van tevoren de regels van jouw bestemming goed uit te zoeken. Het is namelijk zo dat ieder land weer andere regels en maatregelen treft. In Nederland zijn bijvoorbeeld de meeste campings wel geopend, maar gelden er nog steeds strenge regels. Controleer dus goed wat de plaatselijke maatregelen zijn van de landen die je gaat bezoeken. Zoek daarnaast ook uit welke regels er op de camping die jij wilt bezoeken, gelden.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.