Frans ‘artistiek avontuur’ Puy du Fou wil de harten van Nederlanders veroveren

Het in Nederland nog relatief onbekende Franse familiepark Puy du Fou, dat met zijn spectaculaire liveshows meermaals is bekroond met prijzen, wil de harten van Nederlandse bezoekers veroveren. Het in Noordwest-Frankrijk gelegen Puy du Fou co-creëerde eerder de populaire ‘Raveleijn’-show in de Efteling en is in eigen land razend populair.

Alle optredens zijn combinaties van lokale legendes en echte gebeurtenissen waarin romantiek, emotie en historie centraal staan. Er is 62 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe shows en Nederlanders zijn per direct welkom.

Artistiek avontuur

Directeur Nicolas de Villiers is trots op het unieke concept van zijn park. Hij spreekt ook niet over een park, maar over een ‘artistiek avontuur’: “We leveren een artistieke ervaring, die een beroep doet op de verbeeldingskracht en emotie van onze bezoekers. Iedereen ziet wat anders in een show, maar geniet evenveel.”

 

 

Hij benadrukt dat Puy du Fou beslist geen mainstream attractiepark is. “Het gaat ons om de balans tussen historie en natuur, dat is al vanaf het begin onze filosofie geweest. We maken gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Ook dierenwelzijn en goede voeding staat bij ons hoog in het vaandel. Je vindt bij ons geen neonverlichting, felle kleuren of fastfood.”

Wereldwijde aantrekkingskracht

Het concept heeft een wereldwijde aantrekkingskracht, getuige de regelmatige verzoeken uit het buitenland om themaparken en shows te creëren naar het Franse concept. Echter komt tot op heden slechts 15% van de bezoekers van Puy du Fou uit het buitenland en daar wil het park graag verandering in brengen.

 

 

Alle shows kunnen al worden bekeken met Nederlandse audio-ondersteuning, dus om een eventuele taalbarrière hoeven nieuwsgierige Nederlanders zich geen zorgen te maken, wanneer ze naar het park gaan voor een dagje uit. Koop hier je kaarten.

Recordinvestering

Inmiddels heeft Puy du Fou een recordinvestering gedaan van in totaal 62 miljoen euro, om de ervaring nog mooier te maken. Drie nieuwe bezoekersmagneten zijn de grote avondshow ‘Les Noces de Feu’, die zich compleet op het water afspeelt, het koninklijk nieuw hotel ‘Le Grand Siècle’ en een conferentiecentrum voor zakelijke evenementen, ‘Le Théâtre Molière’. De doelstelling van Puy du Fou is dan ook niet gering: het park wil uitgroeien tot het beroemdste entertainmentmerk ter wereld.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.