Antwerpen brengt een gevarieerd cultuurprogramma deze zomer

Deze zomer niet te ver van huis, maar toch naar het buitenland? Op het stedentripplatform CityZapper vind je informatie en tips voor een stedentrip naar Dream Destination Antwerpen. Ook hier komt het leven langzaam weer op gang, waardoor we deze zomer gelukkig weer van deze prachtige stad kunnen genieten. Zo heeft het jaarlijkse stadsfestival Zomer van Antwerpen ook dit jaar weer een fantastisch programma opgesteld, met voorstellingen, exposities, lezingen, concerten en veel theater.

Antwerpen

Antwerpen

Het platform Antwerpen Straalt inspireert je om zowel de bekende als onbekende plekjes van de stad te ontdekken en nodigt je uit om je zomer te vullen met leuke activiteiten. Kortom, tijd om te ontdekken wat Antwerpen voor jou in petto heeft.

Ontdek de culturele schatten

Een stedentrip naar Antwerpen biedt voor ieder wat wils. Als je een wandeling door Antwerpen maakt, wordt al snel duidelijk waarom Antwerpen zich de ‘Barokstad der Nederlanden’ mag noemen. De barokstijl duikt nog overal op in het straatbeeld en in de rijke interieurs. Treed in de sporen van barokschilder Peter Paul Rubens met behulp van de handige Rubens wandelgids en krijg een mooi beeld van het leven in het 17e-eeuwse Antwerpen, waarbij je onder andere het Rubenshuis en de Carolus-Borromeuskerk bezoekt. Meer cultuur snuiven kan bij een van de vele musea die de stad rijk is. Bewonder diamant, juwelen en zilver bij DIVA, hedendaagse kunst in het M HKA en fotografie in het FOMU.

 

Lees ook dit artikel: Rubens, een eeuwige meester

 

De ultieme Belgische modestad

Dat je naar hartelust kunt winkelen in deze ultieme modestad is geen geheim. Er is een ruim aanbod aan grote modehuizen, kleine onafhankelijke winkels en bijzondere conceptstores. Maar naast winkelen, kun je deze zomer ook op een andere manier kennismaken met het begrip ‘mode’. Van 11 juli t/m 27 september vindt de bijzonder expositie AntwerpPhoto: ICONOBELGE II in de Handelsbeurs plaats. Hier komen mode en fotografie samen en kan men in de wereld van iconische beelden, gemaakt door Belgische modefotografen als Marc Lagrange, Lara Gasparotto, Harry Gruyaert, Laetitia Bica, Stephan Vanfleteren, Frieke Janssens, Karel Fonteyne, Kurt Stallaert, Murielle Victorine Scherre en vele anderen duiken.

Een feest voor de hele familie

Ook voor gezinnen met jonge kinderen is Antwerpen de ideale bestemming! Onmisbaar is een bezoek aan Chocolate Nation, waar het magische verhaal van de Belgische chocolade op smakelijke en kindvriendelijke wijze wordt verteld. Ook aan activiteiten in de buitenlucht geen gebrek. Maak een wandeling langs de stripmuren en bewonder onder meer Kiekeboe en Suske en Wiske of stap op de fiets en volg een van de uitgestippelde cultuur- natuur- of havenroutes. Onderweg kan je stoppen bij een van de vele schaduwrijke plekjes in de natuur.

 

 

Kinderen kunnen zich uitleven in het uitgestrekte en hippe Park Spoor Noord, of gaan zwemmen in het verwarmde openluchtzwembad De Molen of de ecologische zwemvijver in het Boekenbergpark in Deurne. Zelfs een heuse strandvakantie is mogelijk in Antwerpen. Neem de boot naar Linkeroever om zandkastelen te bouwen op het strand van Sint-Anneke en te dineren met zicht op de Schelde.

Antwerpenaars noemen hun stad met trots een wereldstad met de sfeer van een dorp: je vindt hier alles wat je wilt, maar dan wel op loop- of fietsafstand. Bovendien kent de stad meer dan 170 nationaliteiten, waardoor het niet verwonderlijk is dat het aanbod aan wereldkeukens enorm is. Maar ook voor lokale specialiteiten ben je hier aan het juiste adres. Antwerpen is de plek bij uitstek om Belgisch bier te ontdekken en eigen specialiteiten te proeven, waarvan de Antwerpse handjes (koekjes) en de likeur ‘Elixir d’Anvers’ de bekendste zijn. Het internationale karakter is niet alleen terug te zien aan het gastronomische aanbod, ook wordt iedere wijk gekenmerkt door een uniek karakter. Het Historisch Centrum staat bekend om de rijke geschiedenis, eeuwenoude gevels en gezellige Middeleeuwse straatjes. Genieten van Zuiderlijke sferen kan bij het Theaterplein, het kloppende hart van de artistieke Quartier Latin wijk. De perfecte plek om de dag af te sluiten is in het hippe havengebied Het Eilandje. Dit is de buurt bij uitstek om te zien waarom de Schelderivier en de haven zo belangrijk zijn voor de stad – dankzij publiekstrekkers als het Museum aan de Stroom (MAS), het Red Star Line Museum en het Havenhuis.

Overnachten in Antwerpen

De keuze aan accommodaties is eindeloos en varieert van internationale hotelketens tot intieme boetiekhotels, B&B’s en zelfs campings. Krijg korting door je overnachting te boeken via de website We Love Antwerp of neem eens een kijkje op Logeren in Vlaanderen Vakantieland voor een overzicht van alle accommodaties en vind meteen wat je zoekt.

Alle bovenstaande activiteiten zijn momenteel toegestaan en alle hotspots geopend. Het is mogelijk dat nieuwe coronamaatregelen hier verandering in brengen. Houd de genoemde websites in de gaten voor het actuele overzicht.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.