365 redenen om elke dag te fietsen

Eigenlijk zou je elke dag moeten fietsen. Want fietsen geeft je een gevoel van vrijheid. En fietsen is goed voor jou, goed voor de aarde en het voelt fantastisch. Juist tijdens de coronacrisis is het een goed idee om te blijven fietsen, want fietsen verhoogt je weerstand.* Toch aarzelen mensen nog wel eens om op de fiets te stappen. Basil, de Nederlandse producent van “musthave” fietsaccessoires, wil mensen verleiden vaker te gaan fietsen en introduceert daarom de “365 DAYS TO CYCLE scheurkalender”.

Campagne

De deelnemers van de Basil campagne ontvangen elke dag een inspirerende quote en motivatie (“fietsgeluk”). Maar 365 quotes, dat zijn er best veel… Basil zoekt daarom hulp van fietsers overal ter wereld: het bedrijf vraagt fietsmotivaties in te sturen. Wordt de quote geselecteerd, dan wordt deze opgenomen in de kalender en help de ene fietser de andere vaker te gaan fietsen. Basil heeft zelf al de belangrijkste feiten op een rij gezet waarom fietsen goed voor je is.

Je geeft een boost aan je weerstand. Je immuunsysteem krijgt een oppepper. Onderzoek laat zien dat fietsende werknemers de helft minder ziek zijn dan niet-fietsende collega’s.

 

 

Je wordt fitter door fietsen. Fietsen is goed voor je lijf: naast vetbranding blijven je spieren in conditie, en verkleint het de kans op hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en diabetes.

Fietsen kan altijd en overal. Naar je werk, boodschappen doen, lekker de natuur in of even naar de stad te fietsen. En niet alleen met mooi weer: dankzij de waterdichte tassen en kleding blijft alles droog.

 

 

Goed je portemonnee. Op de fiets verbrand je vet, en geen fossiele brandstof. Dat scheelt enorm. Daarnaast is fiets vergeleken met een auto in aanschaf, onderhoud en afschrijving vele malen goedkoper.

Goed voor het milieu. Geen uitstoot. Minder files. Veel lagere CO2 en stikstof footprint.

Je bent sneller op een fiets. De files fiets je fluitend voorbij. Je bent superflexibel. En je parkeert (bijna) overal waar je wil. En je gemiddelde snelheid in de stad is hoger dan per auto (vergeet niet de tijd die je nodig hebt om je auto te parkeren en er naartoe te lopen).

Fietsen doe je vaak samen. Of je nu samen met je partner, je mini-me of je trouwe viervoeter op de fiets stapt, fietsen is dé ideale manier om samen ontspannen eropuit te trekken. Omdat je in gezelschap fietst, zul je vaker de fiets pakken.

Je wordt gelukkiger van fietsen. Door in de buitenlucht te fietsen, geef je je lichaam én geest de mogelijkheid om te ontspannen. Tijdens een fijne fietstocht komt het gelukshormoon endorfine vrij.

Basil campagne: deel jouw fietsmotivatie

Prachtig, al die wetenschappelijke voordelen van fietsen. Wat zie jij als voordeel? En wat zijn jouw fietsgelukmomenten? De zonsondergang tijdens het fietsen? Die ooievaar die op zijn nest zit? Jouw bijdrage om de wereld een stukje beter te maken? Gemakkelijk een maaltijd meenemen bij je favoriete eetgelegenheid? Even afschakelen al fietsend van je werk naar huis…? Zo zijn er heel veel geluksmomenten die je meemaakt op de fiets. Stuur je zin naar Basil en maak kans op een gratis scheurkalender. Zo lees je elke dag een motiverende fietsquote, 365 dagen per jaar. Wordt jouw quote geselecteerd, dan ontvang je de gratis Basil 365 DAYS TO CYCLE scheurkalender thuis, inclusief jouw quote.

*Jouw gezondheid en veiligheid vinden we erg belangrijk. Om tijdens de coronacrisis voldoende te beweging te krijgen en daarmee je weerstand je verhogen, adviseren we je om te regelmatig fietsen: door te fietsen blijf je fit en bescherm je jezelf én anderen tegen het coronavirus. De richtlijnen en verplichtingen in het land waar je verblijft, gaan altijd voor op ons advies.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.