Veelzijdig Tirol vol actie, prachtige uitzichten en cultuur

Het prachtige Tirol heeft ondanks alle nieuwe maatregelen een veelzijdig vrijetijdsaanbod vol uitjes en uitgestrekte natuur. In het gebied zijn veel nieuwe pareltjes en oude klassiekers te ontdekken. De magische aanblik van een weerspiegelend meer, hoge groene bossen en immense bergen brengen iedere natuurliefhebber naar Tirol. Van eenvoudige wandelpaden geschikt voor het hele gezin tot smalle bergkloven in bizarre rotsformaties, Tirol heeft het allemaal.

Ort: Innsbruck

Outdoor avonturen in het najaar

Liefhebbers van een actieve dag zullen zich helemaal thuis voelen in Tirol, beklim de bergentoppen en wandel naar watervallen of bijzondere natuurspektakels. Vóór de eerste sneeuw zijn intrede maakt kan de tocht naar Nockspitze (Saile) worden gemaakt. Bovenaan wordt de klimmer beloond met een spectaculair uitzicht op de hoofdstad van Tirol. Of beklim de Kellerjoch berg voor een ongelooflijk panoramisch uitzicht van de nabijgelegen stad Schwaz, het Rofangebergte en de Zillertal Alpen.

Ort: Schwaz

Voor een minder intensieve wandeling gaat er een route van 2,5 uur door het sprookjesachtige 1650 meter hoge dal van Pfundser Tschey naar de Platzer Alm. Voor een kleurrijke wandeling gaat vanaf de Gleinserhof een tocht naar het Stubaital, een dal vol verschillende bomensoorten en uitzichten op de Serles. Vooral in de herfst verandert dit dal in een prachtig kleurrijk schouwspel met de wisseling van de seizoenen. Voor de rustzoekende wandelaar is de 4 uur durende tocht over de Ahornberg en de Versellerberg naar het Winkeltal en verder naar Außervillgraten een perfecte optie. De kalme maar prachtige omgeving brengt je rust en ontspanning, je komt hier hooguit een paar beroemde Villgrater schapen tegen.

 

 

Landschappen uit een prentenboek

Tirol is omringd door de meest fantastische landschappen en vergezichten, de natuur haalt alles uit de kast dus kijk je ogen uit. Een klassieker in Tirol zijn de grote en kleine ahornbossen aan het einde van het Rissbachdal in het natuurpark Karwendel, 2500 bomen waarvan velen al meer dan 600 jaar oud zijn. Voor wie de uitzichten vanuit de lucht wil beleven is de highline179 een hoogtepunt. De highline brug van 406 meter lang en 114 meter hoog verbindt de kasteelruïne Ehrenberg met Fort Claudia in Reutte. 1500 meter klimmen, 26 kilometer en 29 bochten afleggen kan op de Kaunertaler Gletscherstraße, een indrukwekkende wandeling waar onderweg veel verschillende vegetatie te zien is door het hoogteverschil.

 

 

Met zijn eindbestemming, de Weißseeferner Gletscher, is het ook een van de spectaculairste wielertochten in de Alpen. Liefhebbers van het water kunnen ook genoeg beleven in Tirol, een boottocht op het grootste en natuurlijke meer in het gebied is een unieke belevenis. Ontspan en geniet van het turquoise water. Één van de meest imposante berglandschappen ter wereld is te vinden in het Nationaal park Hohe Tauern. Het 1800 vierkante meter grote gebied biedt een buitengewone diversiteit aan flora en fauna.

Ort: Achensee

Stedelijk genieten

Ook in het stedelijke gebied van Tirol zijn veel bijzondere plekjes te vinden. Bezoek bijvoorbeeld de Swarovski Kristallwelten in Wattens, een tuin vol indrukwekkende kristalkunstwerken. In de tuin staan 17 ‘wonderkamers’ waar deze stukken tentoongesteld worden. Het meest spectaculaire kunstwerk is de kristalwolk bestaande uit 800.000 met hand aangebrachte Swarovski-kristallen. Maar ook de nabij gelegen oude binnenstad van Innsbruck heeft veel historische gebouwen en elementen om te bezoeken. De belangrijkste bezienswaardigheden in de stad zijn de keizerlijke Hofbrug, de Hofkirche een de stadstoren. Nog een karakteristiek bouwwerk is de vesting Kufstein, één van de meest geliefde uitstapjes in Tirol. Het imposante middeleeuwse gebouw maakt ook indruk met ’s werelds grootste openluchtorgel, het Heldenorgel.

 

Dit zijn de hotspots van Ischgl

Ontvang nu handige tips over Ischgl. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

 

Voor de liefhebbers van geschiedenis is het Museum Tiroler Bauernhöfe een goede optie. 37 gebouwen, boerderijen en bijgebouwen uit de Tiroolse dalen zijn in dit museum heropgebouwd om je onder te dompelen in de geschiedenis. Het Alpinarium Galtür museum is een belangrijk informatie- en documentatiecentrum. Het maakt onderdeel uit van de 345 meter lange beschermingswal. Tot slot is het middeleeuwse dorp Hall één van de best bewaarde oude steden van de deelstaat Tirol. Het bruisende kleine stadje is in trek door de levenslust die het uitstraalt, het gevarieerde winkelaanbod en de stijlvolle horeca en dit allemaal in een middeleeuwse setting.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.