Vanaf het weekend heerlijk zomerweer in onze buurlanden

Wie komende week vakantie houdt in een van onze buurlanden heeft geluk. Wisselvallig weer maakt vanaf dit weekend plaats voor een overwegend droog en zonnig weertype. Zonaanbidders en hittefanaten kunnen terecht in Zuid-Europa. In het binnenland van Spanje en Portugal wordt het 35-40 graden.

Tot en met vrijdag valt in de Benelux en Duitsland geregeld regen. Daar komt zaterdag verandering in. De buien trekken weg naar het oosten van Europa en er breekt een periode met vrij zonnig en droog weer aan. In Oostenrijk is het zaterdag nog wel kletsnat, maar ook daar wordt het zondag droog met flink wat zon.

Volgende week is het echt prima weer om op vakantie te zijn. De zon schijnt volop en met 20-25 graden is het in Duitsland, België en Luxemburg heel aangenaam om buiten wat te ondernemen. In het noorden van Frankrijk kan het kwik oplopen naar 25-28 graden en ook in Zwitserland wordt het regionaal zomers warm. Halverwege de week maken Duitsland en de Alpenlanden wel kans op een lokale onweersbui, maar kletsnat zoals het op dit moment is, wordt het voorlopig niet.

Zon en hitte in Zuid-Europa

Ook wie wat verder weg een vakantie heeft geboekt kan rekenen op heerlijk zomerweer met veel zonneschijn. Hoe zuidelijker je komt, hoe warmer het is. In Frankrijk, in de Ardèche is het volgende week bijvoorbeeld 30-32 graden en ook in de Provence komt de temperatuur ruim boven 30 graden uit. In het binnenland van Spanje en Portugal wordt het op de meeste dagen zelfs 35-40 graden. Voor wat verkoeling zit je goed aan de Spaanse costa’s, want daar loopt de temperatuur op naar 28-32 graden. De zeewatertemperatuur van de Middellandse Zee is op dit moment 22-26 graden.

 

 

Vakantiegangers in Noord-Italië en Kroatië krijgen dit weekend met stevige onweersbuien en zware windstoten te maken. Na het weekend keert het mooie zomerweer met veel zon terug. Het wordt 27-32 graden in Toscane en circa 29 bij de Italiaanse meren en aan de Kroatische kust.

 

 

In een groot deel van Europa is het volgende week mooi vakantieweer, maar dat is zeker niet overal het geval. Groot-Brittannië en Scandinavië kunnen voorlopig rekenen op wisselvallig weer en daarbij is het ook vrij koel. Sowieso wordt afgeraden naar deze landen te reizen; er geldt een reisadvies code oranje.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.