Zo maak je duurzame trips naar de 9 charmante steden van Nedersaksen

In de Noord-Duitse regio Nedersaksen, combineer je deze zomer moeiteloos een bezoek aan romantische, oude stadjes met duurzaamheid en natuur. In een straal van 100 kilometer rondom Hannover verrassen de negen steden met culturele charme, gezellige winkels en restaurants, maar ook met een breed scala aan mogelijkheden om de steden en de regio op een originele en duurzame manier te verkennen.

Wat dacht je van een uniek lichtfestival in Braunschweig, een wandeling in de prachtige natuur van het Harzgebergte of een bekroonde tentoonstelling rond duurzaamheid in Autostadt in Wolfsburg? Wij zetten alvast de leukste tips voor reis naar Nedersaksen op een rij.

Milieuvriendelijk shoppen in Göttingen

Als traditionele universiteitsstad hecht Göttingen veel belang aan innovatie en duurzaamheid. Zo promoot de kosmopolitische stad milieuvriendelijk winkelen via de Göttinger Klimakarte (Klimaatkaart). Bij de deelnemende zaken verzamel je stempels per aankoop en bij een volle kaart krijg je een klimaatvriendelijk cadeaupakket met leuke verrassingen. Nood aan afkoeling na al dat shoppen? Breng dan een bezoekje aan de natuurlijke baden van het Naturschwimmbad in Grone of probeer de fietsroute die je meeneemt door groene parken en het Wilhelm historisch district.

 

 

Raften of e-biken in Hamelen

Verken de thuisbasis van de Rattenvanger van Hamelen op een duurzame manier. Met een e-bike of Segway tour ontdek je de mooiste hoekjes van het omliggende Weserbergland. Het idyllische landschap rond de Weser rivier kun je ook perfect doorkruisen met een kano of raft. Zoek je liever afkoeling in de bossen? Hamelen is een van de meest bosrijke steden in Noord-Duitsland en bestaat voor een derde uit bos. Ideaal voor een boswandeling dus!

Fair trade proeven in Hildesheim

De 1.200 jaar oude bisschopsstad Hildesheim ontpopte zich dankzij initiatieven van locals naast UNESCO Werelderfgoed stad ook tot officiële Fair Trade stad. Sinds 2016 zet de stad namelijk volop in op eerlijke én regionale handel. Breng dus zeker een bezoekje aan de wekelijkse markten en proef er de zoete aardbeien uit Algermissen of de verrukkelijke honing van de stadsbijen.

Marktplein van Hildesheim

Marktplein van Hildesheim

Unieke lichtkunst in Braunschweig

Tot en met 9 oktober kun je in Braunschweig genieten van een uniek lichtfestival. Voor de vijfde editie van het Lichtparcours, maakten vijftien internationale kunstenaars fascinerende, verlichte kunstwerken met als centrale thema de Oker en haar 24 bruggen. Het lichtparcours nodigt uit om de stad op een duurzame manier te verkennen. Zo ontdek je de kunstwerken ofwel te voet ofwel met een raft tour. Naast het lichtfestival trekt Braunschweig ook met haar historische stadscentrum dat je makkelijk te voet kunt verkennen.

Wandelen over het mooiste wandelpad van Noord-Duitsland in Celle

In de koninklijke residentiestad Celle worden laatmiddeleeuwse steegjes afgewisseld met moderne flair. Je vindt er niet alleen het schilderachtig kasteel van Guelph maar ook de grootste verzameling vakwerkhuisjes ter wereld. Verder draagt de stad duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo kreeg Celle, als eerste stad in Noord-Duitsland, de Sustainable Destination ToutCert Award toegekend in 2017. Rondom de stad heb je tal van mogelijkheden om van de natuur te genieten. Huur een kano en laat je meevoeren door de Aller of verken te voet een van de mooiste wandelpaden van Noord-Duitsland: de Heidschnuckenweg.

Een actieve citytrip in Goslar

In de smalle straatjes van de prachtige keizerstad Goslar proef je de middeleeuwse magie. Een extra troef is dat de UNESCO-werelderfgoedstad aan de voet ligt van het noordelijke Harzgebergte. Zo combineer je moeiteloos cultuur met een actieve uitstap in de natuur. Ga voor een romantische wandeling in Hahnenklee of trek eropuit met je fiets of mountainbike.

Groene oases in Lüneburg

Op een goed half uur van Hamburg, ligt Hanzestad Lüneburg die in de middeleeuwen haar rijkdom en macht vergaarde uit de zoutmijnbouw. Het centrum van de stad heeft niet alleen een grote voetgangerszone met lokale winkeltjes, je vindt er ook heel wat groene oases. Zo is er het Kurpark met een eigen kruidentuin en een groot grasveld om heerlijk te picknicken, te relaxen of te spelen. Verder kun je de stad deze zomer op eigen tempo verkennen met het nieuwe stadspel, Stadtrallye, dat je langs de voornaamste bezienswaardigheden brengt.

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

Geocachen en natuur beleven in Wolfenbüttel

In Jägermeisterstadt Wolfenbüttel kun je interactief op ontdekking. Met de virtuele geocache “On Lessing’s tracks through Wolfenbüttel” ontdek je spelenderwijs bijzondere locaties in de stad in het spoor van de Duitse schrijver Gotthold Ephraim Lessing. Duik je liever de natuur in? Dan neemt het LÖWE-Pfad in het noorden van de stad je mee op een interactieve boservaring. De wandeling is zo’n 2,5 km lang en nodigt je uit om te luisteren, klimmen, voelen, springen of muziek te maken.

Citytrippakket op maat in Hannover

Hannover, de groenste stad van Duitsland, pakt deze zomer uit met een speciaal citytrippakket. Het arrangement is inclusief overnachting met ontbijt, gratis gebruik van het openbaar vervoer en een activiteit naar keuze.

 

 

Wat dacht je van een kanotocht op de mooie rivier de Ihme, een rustige wandeling door de beroemde koninklijke tuinen van Herrenhausen of een uitstapje naar de Adventure Zoo?

Zeker niet missen: Award winnende tentoonstelling in Autostadt
Geen betere plek om mobiliteit in al zijn facetten te ervaren dan Autostadt in Wolfsburg. Vooral duurzaamheid wordt een alsmaar belangrijker thema. De bekroonde tentoonstelling “LEVEL GREEN – The Idea of Sustainability” geeft een levendig beeld van de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering en het ongecontroleerde gebruik van grondstoffen. Je krijgt er ook duurzame tips die je zelf kunt integreren.

Meer informatie op www.9staedte.de

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.