Sunweb Group hervat vliegvakanties naar Griekenland en Spanje

Gisteren vertrokken de eerste reizigers van Sunweb Group* weer naar zonnige bestemmingen in Griekenland en Spanje. Voor de reisorganisatie staat de veiligheid en het vakantieplezier van reizigers voorop. Alleen vakanties die aan een lange checklist voldoen gaan door.

Griekse eilanden en Spaanse badplaatsen

Nadat vorige week de vakanties naar Portugal zijn opgestart, kunnen reizigers sinds vandaag ook weer met Sunweb Group op vakantie naar Griekenland en Spanje. Vandaag vliegen de eerste reizigers naar de Griekse eilanden Kreta en Zakynthos en de Spaanse bestemmingen Malaga, Gran Canaria, Ibiza en Mallorca. Later deze week volgen meer bestemmingen.

Grondige voorbereiding

Hugo van Drie, Head of Sunweb Sun NL, vertelt: “Er gaat enorm veel voorbereiding aan vooraf voor we een bestemming weer kunnen opstarten. Een speciaal team werkt een checklist af waar we heel grondig beoordelen of alle Health & Safety protocollen zijn nageleefd en ook of er voldoende faciliteiten open zijn om te zorgen voor een vakantiebeleving. Daarnaast inventariseren we welke coronamaatregelen gelden op de vakantielocaties zodat we hier reizigers goed over kunnen informeren. Bij extreme maatregelen zoals een verplichte quarantaine of een verplichte test bij alle reizigers kiezen wij ervoor om de reis niet door te laten gaan.”

 

 

Het verkrijgen van de juiste informatie is vaak een puzzel voor de reisorganisatie. Om die reden worden reizigers vaak pas vrij kort voor vertrek geïnformeerd of de vakantie definitief doorgaat. “Het is enorm vervelend dat reizigers zo lang in onzekerheid zitten, maar nauwkeurigheid is van groot belang. Zodra we onze reizigers informeren dat de vakantie doorgaat, dan heeft de reiziger de garantie dat alle seinen op dat moment op groen staan. Dan pas vragen we de klant ook pas de restbetaling te doen”, vertelt Van Drie.

Veiligheidschecks en richtlijnen bij accommodaties

Om de veiligheid en gezondheid van reizigers en medewerkers te waarborgen, is Sunweb Group recent een samenwerking gestart met Intertek Cristal. Door onder andere veiligheidschecks te laten uitvoeren en richtlijnen op te stellen, kan Sunweb Group haar reizigers volledig veilige vakanties aanbieden. Er wordt hiervoor samengewerkt met accommodaties, maar ook met luchtvaartmaatschappijen, transferbedrijven, excursiebedrijven, huurauto’s en busmaatschappijen.

 

 

Reizigers naar Griekenland en Spanje dienen zich uiteraard te houden aan de lokale coronamaatregelen, zoals het houden van afstand en het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes. Hierover worden reizigers vooraf geïnformeerd via e-mail, in de app en via de lokale reisleiding die hiervoor speciale trainingen heeft gevolgd.

Verzekerd van repatriëring

Reizigers hoeven zich geen zorgen te maken dat ze op hun vakantiebestemming vast komen te zitten, mocht de situatie in het land veranderen. “Dat is het voordeel bij het boeken van een pakketreis. Mocht de situatie veranderen, kunnen wij garanderen dat we de reiziger repatriëren en die weer veilig thuiskomt”, aldus Van Drie.

 

Dit zijn de leukste hotspots in Griekenland

Download nu handige tips over Griekenland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Meer informatie over de veiligheidsmaatregelen van Sunweb Group vind je op deze pagina. Het aanbod naar Griekenland en Spanje is hier te vinden.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.